Hoe u Amazon Prime Video op uw tv kunt bekijken

Amazon Prime Video is een streamingplatform voor films en tv-series, waarmee u toegang krijgt tot een schat aan media-inhoud vanaf elk apparaat, zodat u uw favoriete tv-series kunt bekijken op uw smartphone, Smart TV, Chromecast TV of Amazon Fire TV Stick. Om Prime Video te bekijken, hoeft u zich alleen maar aan te melden voor een maand- of jaarabonnement, een persoonlijk account aan te maken en de app naar uw apparaat te downloaden, volgens een van de onderstaande procedures, afhankelijk van het type apparaat dat u gebruikt.

Wat is Amazon Prime Video: prijzen en functies

Prime Video is Amazons exclusieve streamingdienst voor tv-series, films en documentaires, waarmee u voor een maandabonnement toegang krijgt tot een brede selectie video’s. Het is concurrerend met Netflix en biedt een verscheidenheid aan programma’s en films in première, previews en producten voor zowel kinderen als volwassenen. U kunt bijvoorbeeld actiefilms, komedies en internationale hits bekijken, of video’s en afleveringen van uw favoriete tv-series downloaden, dankzij de downloadfunctie waarmee u afleveringen offline kunt bekijken.

Amazon Prime Video heeft een proefperiode van 30 dagen, geldig voor alle nieuwe gebruikers, met een maandelijkse kostprijs van €4,99. U kunt ook kiezen voor een jaarabonnement, dat bespaart u geld en u betaalt slechts € 36 in plaats van € 59,88. Na de proefperiode van 30 dagen kunt u het plan annuleren of de activering bevestigen door uw Prime Video-account op Amazon te activeren en elke maand automatisch te verlengen, waarbij u de kosten betaalt via automatische afschrijving van uw bankrekening of creditcard.

Bent u nog geen Amazon Prime Video-klant? Klik hier om uw abonnement te activeren

Amazon’s videostreamingdienst is compatibel met alle vaste en mobiele apparaten, dus zowel de nieuwste generatie Smart TV’s als oudere TV’s, waaronder TV’s die zijn aangesloten op Chromecast. Amazon Prime Video kan ook worden bekeken op Android-tablets en -smartphones, iPhone en iPad iOS of Kindle Fire-tablets door de gratis mobiele app te downloaden van de Google Play Store of iTunes, en op spelconsoles en pc’s, met een compatibele browser zoals Windows, Firefox en Safari.

Hoe kijk ik Amazon Prime Video op een Smart TV (Android/Apple iOS)

Diegenen die Amazon Prime Video op een Smart TV willen bekijken, kunnen dit zonder grote problemen doen. Het enige wat ze hoeven te doen, is naar de media-instellingen van het apparaat gaan, ervoor zorgen dat de tv is aangesloten op een internetverbinding, en het gedeelte openen dat is gereserveerd voor externe toepassingen. Op het scherm hoeft u alleen maar het Amazon Prime Video-pictogram te selecteren, dat automatisch in de Smart TV-winkel zou moeten verschijnen, anders moet u zoeken met behulp van de zoekbalk op de homepage.

Dan moet u de applicatie starten, inloggen met uw inloggegevens, dezelfde die u hebt gebruikt om uw account op Prime Video aan te maken, uw identiteit bevestigen en door het platform bladeren om uw favoriete films en tv-series te vinden. Op dezelfde manier kun je Amazon Prime Video bekijken op Apple TV, het apparaat dat je op je tv aansluit en waarmee je gebruik kunt maken van veel Apple diensten en toepassingen, met 4K-resolutie en een geheugen van 32 tot 64 GB. Daarvoor zet je gewoon Apple TV aan, zoek je de Prime Video-app en installeer je die op je apparaat.

De meeste smart-tv’s worden geleverd met het Android-besturingssysteem, gebaseerd op de aangepaste Android Oreo 8.0-versie. Android TV is echter ook beschikbaar als smart box, een apparaat dat extern op de tv kan worden aangesloten om alle diensten van het platform te gebruiken op elk apparaatmodel, inclusief NVIDIA Shield en Xiaomi MI Box. Om Amazon Prime Video op Android TV te bekijken, hoeft u alleen het apparaat aan te zetten, naar de Google Play Store te gaan, de app te downloaden en op uw tv te installeren om toegang te krijgen tot de selectie titels.

Hoe Amazon Prime Video bekijken met Amazon Fire TV Stick

De eenvoudigste manier om het platform te gebruiken, is Amazon Prime Video bekijken met Amazon Fire TV Stick, de USB-dongle die compatibel is met elke tv met een USB-poort en waarmee u toegang krijgt tot Prime Video-diensten en kunt kiezen uit meer dan 4.000 apps, terwijl u op internet surft via de Firefox-browser. Op deze manier hoeven kopers van een Amazon Fire TV Stick deze alleen maar aan te sluiten op hun thuis-tv, zelfs als het geen Smart TV is, door in te loggen op het Prime Video-platform en hun e-mailadres en beveiligingswachtwoord in te voeren.

Het proces vereist geen instellingen, aangezien de videostreaming-app vooraf is geconfigureerd binnen Amazons Fire TV Stick, zodat er geen extra stappen nodig zijn. Het enige wat u hoeft te doen is in te loggen met uw inloggegevens, wat alleen nodig is de eerste keer of als u handmatig uitlogt. Met de Amazon-dongle hebt u toegang tot veel andere videostreamingplatforms, films en tv-series, zoals Netflix, YouTube, Infinty, Kodi, Veezie en Acestream.

Hoe u Amazon Prime Video op uw tv bekijkt (zonder Smart TV)

Het is helaas niet zo dat u een Smart TV nodig hebt om Amazon Prime Video te bekijken, hoewel het de handigste en snelste oplossing is, omdat u de streamingdienst voor films en tv-series ook op een gewone tv kunt bekijken. Er zijn verschillende opties om dit te doen, een daarvan is het gebruik van de Amazon Fire TV Stick dongle, waarmee u toegang krijgt tot het Prime Video-platform, zelfs als u niet beschikt over een state-of-the-art tv, zolang deze maar een HDMI-poort heeft. U kunt ook het Chromecast-apparaat gebruiken door uw tv aan te sluiten op uw pc, smartphone of tablet.

Of u kunt uw pc gebruiken om Amazon Prime Video te bekijken zonder een Smart TV door deze met een HDMI-kabel op uw tv aan te sluiten. Het enige wat u hoeft te doen is de browser op uw pc of laptop te openen, verbinding te maken met het streamingplatform via de officiële website, een film of tv-serie te kiezen en het afspelen op uw gewone tv te activeren. Op die manier wordt alle inhoud die u op uw pc bekijkt op uw tv-scherm weergegeven, zodat u alle Prime Video-shows van Amazon kunt bekijken zonder een Smart TV te hoeven kopen.

Hoe u Amazon Prime Video met Chromecast op uw tv bekijkt

Een manier om Prime Video tv-series en films te bekijken, vereist dat u Chromecast gebruikt, het apparaat dat u via een gewone HDMI-poort op uw tv aansluit, om mediabestanden te gaan afspelen. Chromecast kan worden ingesteld met je smartphone of iPhone via de Google Home-app, die een wizard gebruikt om de dongle met Bluetooth-verbinding te installeren en alle parameters en aangesloten apparaten correct in te stellen en de gebruikers te selecteren die gemachtigd zijn om de dienst te gebruiken.

Om Amazon Prime Video op je tv te bekijken met Chromecast, moet je de Google Chrome-browser openen op de pc, smartphone of tablet die is aangesloten op Chromecast, verbinding maken met het Prime Video-platform, je aanmelden en beginnen met het afspelen van de film of tv-serie. Daarna moet u op het schermpictogram in de rechterbovenhoek tikken, of op de drie stippen klikken, afhankelijk van de terminal die u gebruikt, waarmee u de Amazon Video Chromecast-verbinding bevestigt, om het afspelen van video’s op uw tv te starten door het item Verzenden te selecteren.

Hoe u Amazon Prime Video op uw gameconsole kunt bekijken

U kunt uw favoriete shows en de spannendste tv-series op Amazon Prime Video ook op een gameconsole bekijken. Hier lees je hoe je dat doet met de populairste consoles.

Xbox

Amazons Prime Video is ook beschikbaar met de Xbox 360, One X en S, maar alleen de laatste bieden een hoogwaardige 4K- en HDR-resolutie. Om Amazon Prime Video op Xbox consoles te bekijken, moet je het apparaat activeren, dat natuurlijk op je TV aangesloten moet zijn, naar beneden scrollen naar de hoofdpagina en de optie Alle instellingen selecteren, op het kopje Systeem aan de linkerkant klikken en Italië kiezen als het afspeelland. Download ten slotte de Prime Video-app en log in met je inloggegevens om films en tv-series op je Xbox-console te bekijken.

Playstation 3 en 4

Wie een Playstation 3 of 4 bezit, kan eenvoudig Amazon Prime Video op zijn of haar spelconsole bekijken, waarbij het apparaat films en tv-series van het platform op de tv kan afspelen, een functie die in verschillende landen, waaronder Italië, beschikbaar is. Om de dienst op de PS4 te activeren, in afwachting van de release van Playstation 5, zet je gewoon de console aan, ga je naar het home dashboard en download je de TV & Video applicatie, of zoek je hem in de Collection sectie. Open vervolgens de app en selecteer All Apps, selecteer Amazon Prime Video in het menu en meld je aan met je accountgegevens.

De procedure is hetzelfde als bij de Playstation 3, maar je moet naar het paneel TV/Video Services gaan, dat zich ook op het beginscherm van de GUI van de console bevindt. Naast Amazon’s Prime Video zijn er nog vele andere toepassingen, waaronder Sky, Netflix en YouTube. U kunt verbinding maken met elk van deze platforms door telkens uw gebruikersnaam en wachtwoord voor uw account te gebruiken wanneer u inlogt. Betaalde platforms worden getoond in de sectie Mijn Video’s, binnen het TV & Video-scherm.

Wii

Ook met de Nintendo Wii spelconsole kunt u Amazon Prime Video bekijken, aangezien de toepassing aanwezig is binnen het app-scherm. Om de weergave van tv-series en films te activeren, moet u naar het home dashboard gaan, het Amazon Prime Video-pictogram selecteren, inloggen en toegang krijgen tot de lijst met inhoud die door het streamingplatform wordt aangeboden. Een pincode, een code van vier tekens die op het scherm wordt weergegeven als u een Chromecast-apparaat gebruikt, kan nodig zijn om het afspelen op uw tv te starten.

Italiaonline presenteert producten en diensten die online bij Amazon en/of andere e-commercesites kunnen worden gekocht. In geval van aankoop via een van de links op de pagina, kan Italiaonline een commissie ontvangen van Amazon of van de andere genoemde e-commerce. Prijzen en beschikbaarheid van producten worden niet in real time bijgewerkt en kunnen in de loop van de tijd veranderen: het is daarom altijd noodzakelijk om de beschikbaarheid en prijs op Amazon en/of andere genoemde e-commerce sites te controleren.

.