Smart TV: Panasonic onthult twee nieuwe Android TV-modellen voor Europa

Twee nieuwe Smart TV-modellen komen naar Europa: de 43-inch en 50-inch Panasonic JX600-modellen worden net onder de eerder onthulde JX800-reeks gepositioneerd

Twee nieuwe smart TV’s van Panasonic komen naar Europa, beide met 4K-resolutie en draaiend op het Android TV-besturingssysteem. Het gaat om twee modellen uit de JX600-reeks, respectievelijk 43 en 50 inch, die zich onder die van de in maart gelanceerde JX800-reeks bevinden.

Het is nog niet officieel dat deze laatste twee TV’s ook naar Italië zullen komen, maar het is zeer waarschijnlijk aangezien de JX800’s al verkrijgbaar zijn. Dit zijn echter twee modellen met een LED-paneel uit de middenklasse en een prijs die vermoedelijk in overeenstemming is met de goede technische kenmerken. De technische fiche is ook middelmatig, met alles wat je zou verwachten van een TV van deze prijs, maar niets meer. De echte nieuwigheid, vergeleken met het verleden, is het afstappen van het My Home Screen-besturingssysteem, ten gunste van het nu universele Android TV van Google. Panasonic benadrukt ook volledige compatibiliteit met Google Assistant en Amazon Alexa.

Panasonic JX600: technische specificaties

De twee Panasonic JX600’s zijn 43 en 50 cm Smart TV’s met Edge-type LED-panelen, d.w.z. met LED’s die de pixels verlichten die aan de rand van het scherm zijn gerangschikt. De overige informatie van Panasonic over dit model is nog schaars, maar we weten wel dat het zal beschikken over drie HDMI 2.0b-poorten met HDCP 2.2, twee USB 2.0-poorten, een Ethernet-netwerkpoort en een Common Interface Plus-sleuf voor smartcards.

In termen van audio, is er de klassieke optische digitale uitgang, een hoofdtelefoonuitgang en twee geïntegreerde luidsprekers met het gebruikelijke (lage) vermogen van moderne tv’s: 10+10 watt.

Panasonic JX600: hoeveel kost hij

De europrijzen van de twee 42-inch en 50-inch Panasonic JX600 zijn nog niet bekendgemaakt. Wel weten we dat ze in oktober in het Verenigd Koninkrijk op de markt komen, met een prijs van 449,99 pond (ongeveer 525 euro) voor het 43-inch model en 549,99 pond (ongeveer 642 euro) voor het 50-inch model.

De JX800-serie, die al verkrijgbaar is in Italië, is veel duurder: het 50-inch model kost 300 euro meer.