Windows-verdediger

Windows Defender is een anti-malwaretool die is ingebouwd in Windows 8 en nieuwere besturingssystemen van Microsoft en is ontworpen om computers te beschermen tegen virussen, spyware en andere vormen van malware.

Hoewel Windows Defender niet kan worden gedownload of gebruikt op versies van Windows vóór Windows 8, biedt Microsoft wel een voorganger van Windows Defender, genaamd Microsoft Security Essentials, die gratis kan worden gedownload en gebruikt op Windows Vista- en Windows 7-besturingssystemen.

Windows Defender versus Microsoft Security Essentials

Beide hulpprogramma’s van Microsoft-beveiligingssoftware bieden realtime bescherming tegen virussen, rootkits, spyware en andere kwaadaardige software, evenals functies zoals online en offline systeemscannen en opschonen. Een belangrijk onderscheidend kenmerk is echter dat alleen Windows Defender verbeterde bescherming biedt tegen rootkits en bootkits.

Windows Defender wordt voornamelijk op de achtergrond uitgevoerd en stelt gebruikers alleen op de hoogte wanneer een specifieke actie moet worden aangepakt. Gebruikers kunnen desgewenst ook scans op aanvraag uitvoeren of de tool handmatig bijwerken met de nieuwste beveiligingsdefinitiebestanden.

Wat is Windows Defender offline?

Microsoft biedt ook een versie van Windows Defender, Windows Defender Offline genaamd, die kan worden gebruikt via een USB-flashstation of cd / dvd om specifieke soorten malware te helpen detecteren en verwijderen die zijn ontworpen om te voorkomen dat gebruikers toegang hebben tot Windows Defender en andere typen. van anti-malwaresoftware.