Hoe Windows 10 gratis te krijgen op de legale manier

Microsoft staat gebruikers met Windows 7 toe om hun besturingssysteem gratis te upgraden naar Windows 10.

Als uw pc nog steeds Windows 7 of een nog oudere versie van Microsofts besturingssysteem heeft, gebruikt u het op eigen risico: de officiële ondersteuning is maanden geleden verlopen, en Windows Update downloadt geen beveiligingsupdates meer om uw computer te beschermen.

En wat nog erger is, is dat u een oud besturingssysteem gebruikt terwijl u Windows 10 gratis kunt downloaden en installeren zonder iets te riskeren. Omdat er een manier is om Windows 10 te krijgen zonder ervoor te betalen, rechtstreeks van de website van Microsoft, in 100% originele versie. Microsoft weet dit heel goed, maar doet al maanden alsof het dat niet merkt en laat gebruikers een volledig legale, werkende kopie van Windows 10 krijgen. Waarschijnlijk om de overgang van het oude OS naar het nieuwe te versnellen, aangezien het handhaven van de ondersteuning voor het oude OS kosten voor Microsoft met zich meebrengt. Hier leest u hoe u uw exemplaar van Windows 10 gratis kunt bemachtigen.

Gratis Windows 10: waar te downloaden

Het klinkt misschien gek, maar uw gratis exemplaar van Windows 10 ligt op u te wachten… op de website van Microsoft, waar jaren geleden een pagina werd geplaatst om Windows 7 gratis te upgraden naar Windows 10. Het was zogenaamd een tijdelijke aanbieding, maar de pagina is er nog steeds: op dit adres. U hoeft alleen maar op deze link te klikken en vervolgens te kiezen voor het downloaden van de Windows 10 Installation Media Tool. Dan moet je het opstarten en kiezen om een Windows installatieschijf te maken. U moet dan de installatieschijf opstarten en Windows installeren zoals gewoonlijk. Aan het einde van de installatie maakt het hulpprogramma verbinding met internet om het activeringsproces van de digitale Windows 10-licentie uit te voeren.

Windows 10: welke versie

Voordat u het hulpprogramma uitvoert en Windows 10 gratis installeert, moet u echter met één belangrijk ding rekening houden: als u momenteel Windows 7, 8 of 8.1 Home hebt, krijgt u aan het einde van het proces een exemplaar van Windows 10 Home, terwijl als u al Windows 7, 8 of 8.1 Pro hebt, u Windows 10 Pro krijgt. Het is dus niet mogelijk om Windows 10 Pro gratis te krijgen als je nog niet de Pro-versie van een eerder besturingssysteem van Microsoft hebt. Dat is een kleine beperking, maar een groot voordeel waar u meteen gebruik van moet maken.