PS5, eerste officiële foto: wat is er nieuw

De eerste beelden van de PlayStation 5 zijn op het web verschenen. Ze werden op Twitter geplaatst en tonen de nieuwe console van Sony in al zijn “uniciteit”

De officiële onthulling laat nog een jaar op zich wachten, maar toch blijft de PlayStation 5 voor opschudding zorgen. De console van Sony is al lange tijd onderwerp van geruchten en previews die ons ruim van tevoren de technische specificaties en prijs van het apparaat hebben laten weten.

Nu, om een puzzel compleet te maken waarvan we de meeste stukjes al hadden, komt de eerste officiële foto van de PlayStation 5. De console verschijnt, in een vreemde V-vorm, op Twitter, gepost door een gebruiker die doorgaans goed op de hoogte is van wat er zich afspeelt in de geheime kamers van de Japanse elektronicafabrikant. Het meest interessante aspect van de foto, en het meest curieuze zo je wilt, is de “V”-vorm, die een aantal geruchten bevestigt die de afgelopen maanden de ronde deden.

Hoe is de PlayStation 5: de foto

Dit weekend publiceerde @Alcoholikaust, een bekende leaker, op zijn Twitter-profiel wat de eerste officiële foto van de PlayStation 5 lijkt te zijn, of in ieder geval een prototype van de verwachte console. De foto is niet nep en de zichtbare kenmerken van de console zijn bevestigd door journalist Tom Warren van het online magazine The Verge.

De journalist bevestigde dat de foto van de PS5 is, maar dan in zijn “SDK” versie. Dat wil zeggen, de prototypes die het Japanse bedrijf naar ontwikkelaars en programmeurs stuurde om hun spellen te maken en te testen. De Verge-journalist legt uit hoe de “V”-vorm van de console kan worden toegeschreven aan de optimalisatie van de koeling van het apparaat, maar ook aan het vergemakkelijken van ontwikkelaars tijdens stresstests, omdat ze ze gemakkelijk over elkaar heen kunnen plaatsen.

Op de foto is bovendien te zien wat de nieuwe DualShock 5 zou kunnen zijn, die al eerder te zien was nadat enkele weken geleden beelden van het nieuwe patent online waren gelekt.

PlayStation 5: features

Volgens Sony’s Mark Cerny zal de nieuwe PlayStation 5 beschikken over een nieuwe CPU en GPU. 3D-audio, achterwaartse compatibiliteit en, het belangrijkste, een solid state harde schijf die veel hogere render- en laadsnelheden belooft, gericht op het optimaliseren en optimaal benutten van de graphics van de volgende generatie.

Mark Cerny benadrukte ook de kracht van de nieuwe console: terwijl het bij de PS4 ongeveer 15 seconden duurde om een deel van de Spider Man-game te laden, duurt dat bij de PS5 minder dan één seconde. Niet alleen dat, het prototype heeft blijkbaar camera’s inbegrepen, wat suggereert dat het ingebouwde ondersteuning zal hebben voor het streamen van video games populair gemaakt door platforms zoals Twitch, Mixer en YouTube. Uiteraard heeft Sony geen uitspraken gedaan over deze nieuwe en ongekende functie, die vergelijkbaar lijkt te zijn met die welke Microsoft introduceerde in prototypes van zijn nieuwste generatie Project Scarlett console.