Grey’s Anatomy 18: Een personage keert terug uit het verleden

Een personage keert terug uit het verleden om Merediths hart sneller te laten kloppen in Grey’s Anatomy seizoen 18: wie is dr. Nick Marsh

Het medische drama Grey’s Anatomy 18 is teruggekeerd in de ether met nieuwe afleveringen en vooral nieuwe personages in de cast. Eén personage in het bijzonder is echter een oude bekende van Dr. Meredith Grey, en zal hoogstwaarschijnlijk een regelmatige aanwezigheid in de tv-serie worden.

In het achttiende seizoen van een van de meest geliefde en langlopende tv-series aller tijden, keert namelijk een oude bekende van Meredith, gespeeld door Ellen Pompeo, terug. Hij is de transplantatiechirurg Nick Marsh, gespeeld door Scott Speedman, wiens leven Meredith redde in seizoen 14. De twee hadden een onmiddellijke chemie en fans hoopten dat hij een van de nieuwe hoofdrollen zou spelen. De acteur keerde echter niet terug in seizoen 15 en tot niemands verrassing hebben de showrunners van Grey’s Anatomy hem opnieuw geïntroduceerd in de afleveringen van seizoen 18 en deze keer is het een zekerheid: Dr. Nick is voorgoed terug en er zullen nieuwe ontwikkelingen en wendingen zijn.

Grey’s Anatomy 18: Wie is Dr. Nick

Fans kunnen Dr. Nick Marsh niet vergeten zijn, de transplantatiechirurg die tijdens het 14e seizoen van het medische drama vanuit Minnesota naar het Grey Sloan Memorial Hospital kwam. De arts, gespeeld door Scott Speedman, werd tijdens de operatie ziek en het was dr. Grey die zijn leven redde door een spoedoperatie uit te voeren.

De chemie tussen de twee artsen was zo goed dat Marsh in staat was emoties bij Meredith op te wekken die ze al lang niet meer had gevoeld. Ze geeft toe dat ze die emoties alleen had gevoeld voor Derek, haar overleden echtgenoot gespeeld door Patrick Dempsey. Maar toen keerde Dr. Marsh terug naar Minnesota.

Grey’s Anatomy 18: The Return of Dr. Nick

De paden van Meredith Grey en Nick Marsh kruisen elkaar opnieuw in de eerste aflevering van seizoen 18, die op 30 september werd uitgezonden op het ABC-netwerk. Tijdens een reis naar Minnesota om een bibliotheek in te wijden die is opgedragen aan haar moeder Ellis Grey, op uitnodiging van neurochirurg David Hamilton, gespeeld door terugkerende gastster Peter Gallagher, ontmoet Meredith Nick weer en de chemie tussen de twee is op een hoogtepunt.

Grey’s Anatomy 18: What’s Next

De verschijning vanScott Speedman als Nick Marsh is bevestigd door showrunner Krista Vernoff, die erop wijst dat de acteur een van de sterren van de show zal zijn. In de volgende afleveringen van seizoen 18 zullen we Meredith weer zien, tussen ziekenhuis, familie en liefde, en deze keer ook een nieuwe hoofdpersoon om te managen. En de driehoeksverhouding tussen Meredith, Nick en Dr. Cormac Hayes, Cristina Yang’s “geschenk” aan haar vriend gespeeld door acteur Richard Flood.

De grote terugkeer die Vernoff heeft aangekondigd is Addison Montgomery, gespeeld door Kate Walsh. De ex-vrouw van Derek keert mogelijk terug naar het Grey Sloan Memorial Hospital, maar het is nog niet duidelijk hoe of wanneer ze tijdens het seizoen zal arriveren.