De nieuwe budget iPhone zal de telefoonmarkt op zijn kop zetten

Volgens een analyse van JP Morgan zou de aankomende iPhone SE 2022 dankzij de Trade-In meer Android-gebruikers kunnen aantrekken dan ooit tevoren, hier is hoeveel

Apple iPhones worden door velen beschouwd als de beste smartphones op de markt, maar niet iedereen kan het zich veroorloven om zoveel geld uit te geven aan een Apple-telefoon. De afgelopen jaren hebben veel Android-gebruikers zich echter laten verleiden door de mogelijkheid van een goedkope iPhone, dankzij de introductie van de SE-modellen door de reus uit Cupertino. En het ziet ernaar uit dat volgend jaar nog veel meer mensen in de verleiding zullen komen.

Meer mensen zullen in 2022 in de verleiding komen met het debuut van de nieuwe iPhone SE 3 (of iPhone SE 2022, zoals hij misschien gaat heten), die naast zijn lage prijs zal kunnen rekenen op veel geavanceerde functies die kenmerkend zijn geworden voor de meeste Android-smartphones, zelfs in het lagere segment, zoals ondersteuning voor 5G-netwerken. Maar wat Apple in staat zal stellen om bestaande Android-gebruikers verder aan te trekken, zal volgens analisten de “Trade-In”-dienst zijn, waarmee kopers aanzienlijke bedragen kunnen besparen op de aankoop van het goedkoopste toestel in het assortiment. Volgens de laatste uitgelekte informatie kunnen we al een idee krijgen van hoe de iPhone SE 3 eruit komt te zien en hoeveel het inruilen van een Android gaat kosten.

Waarom de iPhone SE 3 zo belangrijk wordt

Naast een zeer scherpe prijs in vergelijking met alle andere Apple-modellen, wordt de nieuwe iPhone SE 3 nog goedkoper dankzij de Trade-In service, waarmee kopers hun smartphone kunnen inruilen om geld te besparen op een nieuw exemplaar.

De inruilwaarde van Android-telefoons is weliswaar niet zo hoog als die van iPhones, maar in het licht van de relatief lage prijs van de iPhone SE 3 zou dit toch kunnen resulteren in een gemiddelde eindprijs van tussen de 269 dollar (circa 238 euro) en 399 dollar (circa 354 euro), afhankelijk van de variant.

Volgens analisten van JP Morgan zou Apple hiermee in potentie 1,4 miljard gebruikers van groene robots kunnen aantrekken, die bij deze cijfers zouden kunnen worden overgehaald door het idee om een goedkoop maar toch zeer goed Apple-model als de iPhone SE 3 te bezitten. Bovendien kunnen naar schatting 300 miljoen iPhone-bezitters worden overgehaald om hun oude telefoon te vervangen door de nieuwe.

Deze cijfers doen vermoeden dat de iPhone SE 2022 een enorm succes zal worden. Naar schatting zullen er volgend jaar zelfs 30 miljoen iPhone SE 3’s worden verkocht, wat de totale verkoop van Apple-modellen een flinke boost zal geven.

Hoe de iPhone SE 3 eruit komt te zien

Volgens de laatste geruchten zou de iPhone SE 3 al klaar moeten zijn en in het eerste kwartaal van 2022 kunnen debuteren, vandaar de naam iPhone SE 2022. De smartphone zal naar verwachting het design van de iPhone 7 voortzetten en gebruikmaken van het aan de zijkant gemonteerde vingerafdrukontgrendelingssysteem.

Displaygewijs zal de budget-iPhone wederom beschikken over een 4,7-inch diagonaal LCD-paneel, maar het echte nieuws is de ondersteuning voor 5G-netwerken. Aan de onderzijde zal de iPhone SE naar verwachting beschikken over de nieuwste A15 Bionic-chipset, die naar verwachting even krachtig is als de vlaggenschipmodellen van Apple en aanzienlijk krachtiger dan veel Android-toestellen van vergelijkbare prijsklasse.

Wat de catalogusprijs betreft, Trede-In uitgesloten, kan een hint komen van de iPhone SE 2, die tot op heden de goedkoopste iPhone blijft die door het bedrijf is geproduceerd: 494 euro in de 64GB-versie, we kunnen min of meer een vergelijkbare prijs verwachten voor de iPhone SE 3 aangezien de eerste iPhone SE van 2016 ook dit bedrag kostte.