Hoe en wanneer de cache van Android apps leegmaken

Hoe maak je de cache van een Android app leeg? De procedure is eenvoudig en stelt u in staat uw smartphone sneller te maken. Naast het verwijderen van oude foto’s, video’s of inhoud die het interne geheugen verstopt, is een geweldige manier om de prestaties van uw apparaat te versnellen – of een individuele functie – het wissen van de app cache, vooral voor Android-apparaten.

Elke Android-smartphone heeft een functie om alle processen te beheren, die toegankelijk is via Instellingen. De procedure om bij de cache te komen varieert van apparaat tot apparaat, maar over het algemeen is de toegang tot de app manager vrij intuïtief.

Het wissen van de app cache is eenvoudiger dan verwacht en bespaart veel ruimte, en lost tevens eventuele storingen en vertragingen op. De cache begint vol te raken zodra u apps gaat gebruiken, dus het is raadzaam om dit gedeelte van uw telefoon regelmatig te legen.

Hoe Android-app-cache te legen

De cache is het tijdelijke geheugen van elk elektronisch apparaat, inclusief smartphones. Het verzamelt gegevens die tijdens het gebruik van toepassingen worden verzameld. Het Android-besturingssysteem wijdt een speciale cache-ruimte aan elke app waarin verschillende soorten gegevens worden opgeslagen. Wanneer deze informatie toeneemt, kan de werking van de app zelf of het apparaat worden beïnvloed.

Dus elke keer dat we online surfen of een app gebruiken, zorgen we ervoor dat het cachevolume toeneemt. In de cache van de browser worden bijvoorbeeld alle op een website getoonde afbeeldingen, tekst enzovoort opgeslagen. Kortom, apparaten hebben een geheugen dat de neiging heeft snel bezet te zijn, dus is het beter het van tijd tot tijd te legen. Gelukkig is het vrij eenvoudig om dit te doen.

Ga eerst naar Instellingen en ga naar het gedeelte Geheugen/opslag. Klik vervolgens op “Apps/Applications” en er verschijnt een lijst met alle apps.

Wanneer u elke app opent, verschijnt er onder andere een knop met de naam “Cache wissen”. Deze handeling kan worden uitgevoerd voor elk type applicatie die op de mobiele telefoon is geïnstalleerd, van Youtube tot Facebook, tot de webbrowser, zoals Chrome.

Het verwijderen van de cache van een app verwijdert alle informatie met betrekking tot het browsen. Dus als je het opnieuw start, zal het de gegevens opnieuw downloaden alsof het de eerste keer was. Deze operatie verwijdert geen wachtwoorden en andere opgeslagen referenties of opgeslagen spellen.