Hoe de installatie van apps op Android te versnellen

Als u tijdens de installatie van een app uit de Google Play Store merkt dat deze steeds trager wordt, moet u de cache van de service wissen of DNS wijzigen

Soms duurt de installatie van een app op Android langer dan nodig. Wanneer dit gebeurt, zijn er veel problemen. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat we een app moeten downloaden om een buskaartje te kopen, maar dat het langer duurt dan zou moeten en we de busrit moeten missen.

Er zijn helaas een paar kleine “trucjes” om de installatie van een app uit de Play Store te versnellen. Laten we maar meteen zeggen dat het geen zin heeft om de dataverbinding of Wi-Fi uit en weer aan te zetten. Het heeft ook geen zin om de installatie te stoppen, de winkel te verlaten en dan opnieuw binnen te gaan in de hoop dat de bug niet meer zal optreden. Als apps traag beginnen te downloaden, ligt het probleem bij de DNS (Domain Name System) of de cache van de Google Play Store. Soms gaat het probleem even weg als we de cache wissen en de data activeren.

Maar dit is geen goede techniek omdat we dan niet zo snel kunnen downloaden als met Wi-Fi aan en we veel data van ons maandplan zullen verbruiken.

De Play Store-cache wissen

Er wordt gezegd dat we om de installatie van een app te versnellen zowel de Google Play Store-cache als de Google Play Services-cache moeten wissen. Om de eerste te wissen, neem je gewoon je Android smartphone, ga naar Instellingen, zoek naar de Apps sectie en klik dan op Google Play Store. Op de pagina met betrekking tot de app shop klikt u op Cache wissen. Ga dan terug naar Instellingen, selecteer de App sectie en dan Google Play Services. Ga naar de speciale pagina en selecteer Cache wissen. En dat is het.

Verander je DNS

Om er zeker van te zijn dat je geen vertragingen meer krijgt bij het downloaden van apps kunnen we ook de DNS veranderen. Dit is geen moeilijke operatie. Het moet gezegd worden dat Android je standaard niet toestaat om de globale DNS in te stellen en te beheren. Je kan dit probleem echter oplossen door een app van derden te gebruiken genaamd DNS Changer. Het is een beetje vervelend omdat het constant vraagt om een vijf sterren beoordeling en veel advertenties heeft. Maar we hebben het maar één keer nodig, dus we kunnen het installeren en dan verwijderen. Zodra de app is opgestart, selecteren we in het hoofdvenster voor het wijzigen van DNS de DNS-provider die we wensen te gebruiken en klikken dan op de START-knop. Op dit punt worden we gewaarschuwd dat de dienst probeert een VPN op te zetten klik OK en ga verder. Als de app klaar is met zijn proces zal de fout tijdens het downloaden uit de Play Store worden opgelost.