Hoe twee-factor authenticatie in te stellen bij Amazon

Om onze persoonlijke en bankgegevens te beschermen, is twee-factor authenticatie essentieel, zelfs bij diensten als Amazon, laten we eens kijken hoe je het instelt

We hebben het al vaak gezegd: twee-factor authenticatie is een van de beste manieren om onze accounts te beschermen. Een van de diensten waar het moet worden opgezet is zeker Amazon. Hier worden onze bank- en persoonlijke gegevens opgeslagen.

Hier leest u hoe u twee-factor verificatie op Amazon activeert.

Laten we beginnen met te zeggen dat het activeren van twee-factor verificatie op de e-commerce site eenvoudig is en niet lang duurt. In feite zijn er maar een paar stappen voor nodig. Voor wie het niet kent: twee-factor verificatie is een functie die ervoor moet zorgen dat alleen jij toegang hebt tot je account, zelfs als iemand met kwade bedoelingen je wachtwoord kent. Om toegang te krijgen tot uw account, moet u naast uw wachtwoord een code invoeren die automatisch wordt gegenereerd en aan u wordt verstrekt op uw smartphone of een ander apparaat van uw keuze.

Twee-factor-verificatie per sms

Amazon biedt twee soorten twee-factor-verificatie. We kunnen ofwel de klassieke methode gebruiken, d.w.z. het bericht met de code die naar een van onze toestellen moet worden gestuurd, ofwel een specifieke app gebruiken die codes genereert telkens als we inloggen. In deze gids zullen we beide oplossingen zien en hoe ze te installeren op onze account. Laten we beginnen met wat we de “klassieke” zullen noemen, die is gebaseerd op het tekstbericht. Om tweestapsverificatie op de Amazon-website te activeren, gaat u naar uw persoonlijke ruimte. Klik dan op Mijn Account. Deze bevindt zich in de rechterbovenhoek van de site en is de eerste vermelding die we vinden. Op dit punt verschijnt een nieuwe pagina en moeten we klikken op de rubriek “Toegangs- en beveiligingsinstellingen”: een pagina wordt geopend met de naam “Accountinstellingen wijzigen”. We gaan naar het onderdeel “Geavanceerde beveiligingsinstellingen: bepaal hoe en wanneer beveiligingscodes worden ontvangen”, en klikken op Bewerken. Op dit punt wordt een nieuwe pagina geopend en hier moeten we klikken op de gouden knop met “Eerste stappen” erop. We zijn nu bijna klaar met de installatie van twee-factor verificatie op onze rekening. De site vraagt ons ons telefoonnummer in te voeren en we ontvangen via sms een code die we moeten invoeren om te bevestigen dat het nummer veilig is.

Amazon tweestapsverificatie met de app

Als we het sms-systeem niet willen gebruiken, kunnen we eenvoudig een app gebruiken voor de Amazon-verificatie. Het activeren van de app is eenvoudig en het proces is identiek aan het hierboven beschreven proces. Ga naar je account en log in. Klik dan op “Toegangs- en beveiligingsinstellingen”. Klik dan op “Geavanceerde beveiligingsinstellingen: bepaal hoe en wanneer u beveiligingscodes ontvangt” en klik op Bewerken. Selecteer op de nieuwe pagina die wordt geopend Eerste stappen en selecteer het laatste onderdeel Gebruik een verificatie-app”. Op dit punt moeten we de QR code scannen die verschijnt om de authenticatie code te genereren. Voer vervolgens gewoon de code in om toegang te krijgen tot de dienst.

Twee-factorauthenticatie uitschakelen

Als u na een tijdje uitgekeken bent op de dienst om uw account te beschermen, is dat geen probleem. Het uitschakelen van twee-factor authenticatie op Amazon is eenvoudig. We gaan naar ons persoonlijk profiel en dan naar “Toegangs- en beveiligingsinstellingen”. Op dit punt nemen we de vertrouwde route die hierboven al is beschreven, en klikken op bewerken onder “Geavanceerde beveiligingsinstellingen: bepaal hoe en wanneer beveiligingscodes moeten worden ontvangen”. Zodra de pagina geopend is, klikt u, in plaats van naar Eerste stappen te gaan, op Uitschakelen en vervolgens op Bevestigen. En dat is het.