Hoe de Amazon Culture Bonus werkt

Als u in 2019 18 jaar of ouder bent, kunt u profiteren van de stimulansen van het Bonus Cultura-programma, waarbij u profiteert van een bonus van € 500 om te besteden aan een reeks artikelen en diensten, zoals boeken, eBooks, museum- en concertkaartjes. De voucher is ook geldig voor het kopen van bepaalde producten op Amazon, waaronder audioboeken, cd’s, vinyls en boeken, je hoeft je alleen maar aan te melden op 18app.italia.it met je SPID digitale identiteit, en dan het tegoed om te zetten in een voucher om te gebruiken op de e-commerce. Laten we eens kijken hoe 18app Amazon werkt, met een gedetailleerde gids om te begrijpen hoe je de Cultuur Bonus op Amazon kunt gebruiken.

Wat is de Cultuur Bonus

De Cultuur Bonus is een initiatief van de Italiaanse regering, met als doel om jongeren aan te moedigen om producten en diensten te kopen die gerelateerd zijn aan de wereld van cultuur. De maatregel voorziet in een voucher van 500 euro die beschikbaar is via het 18app-programma, aangezien de stimuleringsmaatregel is voorbehouden aan jongeren die in 2001 zijn geboren en in 2019 18 jaar zijn geworden. In dat geval heeft u tot 28 februari 2021 de tijd om het bedrag te besteden in de aangesloten winkels.

Op dit moment wordt ook de Cultuurbonus 2020 vastgesteld, die echter een lager bedrag zou moeten opleveren dan de editie 2019, met een stimulans van ongeveer 300 euro via het 18app 2020-systeem voor degenen die in 2002 zijn geboren. In ieder geval moet men zich op het 18app portaal registreren met behulp van de SPID voor digitale identiteit, waarna men de lijst kan raadplegen van fysieke en online winkels waar de voucher van 500 euro kan worden gebruikt, met de mogelijkheid om diverse producten en diensten te kopen zoals papieren en digitale boeken, cursussen, maar ook toegangsprijzen voor concerten, musea en bioscopen.

Amazon Cultuurvoucher: wat is het

Een van de webwinkels waar de Cultuurvoucher geldig is, is Amazon, waar u de bonus kunt besteden om een reeks artikelen te kopen, zoals boeken, Kindle eBooks, dvd’s, cd’s, vinyls en luisterboeken. De dienst wordt aangeboden via het Amazon 18app-programma, dat voorlopig gericht is op degenen die in 2001 zijn geboren en in 2019 18 jaar zijn geworden en zich vóór 31 augustus 2020 op het 18app-portaal hebben geregistreerd, in afwachting van de bevestiging van de verlenging van het initiatief voor degenen die in 2002 zijn geboren en in 2020 meerderjarig zijn geworden.

De Amazon Culture Bonus kan tot 28 februari 2021 worden gebruikt, waarbij de bonus wordt omgezet in een tegoed om aan e-commerce te besteden via de speciale website amazon.bonus18.it. Als u geen geschikte producten vindt, kunt u ook een terugbetaling van het tegoed aanvragen door het geld van uw Amazon-account terug te laten vloeien naar de digitale portemonnee van 18app. Op deze manier kan het geld van de voucher worden gebruikt in andere online winkels of fysieke winkels, rekening houdend met de technische tijd die nodig is voor de operatie en uiteraard exclusief retourzendingen van producten.

18app Amazon: hoe het werkt

Om de 500 euro Cultuur Bonus voucher te gebruiken op het e-commerce platform, moet een precieze procedure worden gevolgd, zodat de incentive kan worden omgezet in een 18app Amazon voucher. Om het bedrag te kunnen uitgeven is het ook noodzakelijk een Amazon-account te hebben, zich gratis op het portaal te registreren door een persoonlijk profiel aan te maken, het is ook noodzakelijk zich op de officiële website 18app.italia.it te registreren met de SPID. Dan hoeft u alleen nog maar een waardebon van minimaal 1 euro of meer te genereren, altijd met een volledige waarde (bijvoorbeeld 10, 15 of 50 euro).

Na het aanmaken van de waardebon hoeft u alleen nog maar naar het portaal amazon.bonus18.it te gaan, waar de optie 18app Amazon waardebon omzetten beschikbaar is. Vervolgens hoeft u deze alleen nog maar in te voeren bij de betaalmethoden en het tegoed te gebruiken om de aankoop van geaccepteerde artikelen af te ronden. U kunt ook verschillende vouchers samen gebruiken om een aanvaard product te kopen, u hoeft alleen maar de verschillende codes in te voeren op het moment van betaling. Als het bedrag van de voucher echter niet de volledige waarde van het artikel dekt, kan in dit geval een andere voucher worden uitgegeven of kan het resterende bedrag met een willekeurige betaalmethode worden betaald.

Hoe te registreren op 18app

Om een Amazon 18app voucher met het Cultuurbonustegoed te verkrijgen, moet u zich eerst registreren op 18app.italia.it, het officiële portaal dat wordt beheerd door het ministerie van Onderwijs. Registratie is alleen mogelijk met de SPID (Sistema Pubblico di Identità Digitale – Publiek Digitaal Identiteitssysteem), dus wie die niet heeft, moet die aanvragen om toegang te krijgen tot het platform en de voucher van 500 euro te ontvangen. Zodra de SPID is verkregen, kan deze voor verschillende doeleinden worden gebruikt; de digitale identiteit wordt in feite gebruikt om toegang te krijgen tot elke onlinedienst van de overheid.

De SPID-aanvraag kan alleen worden gedaan bij erkende Identity Providers, zoals Aruba, InfoCert, Intesa, Lepida, Namirial, Poste Italiane, Sielte, Register.it of TIM. Er zijn verschillende soorten activeringsprocedures, met online-, webcam- of in-persoonsherkenning. Vervolgens kunt u kiezen of u een SPID van het eerste niveau (verificatie met gebruikersnaam en wachtwoord), een SPID van het tweede niveau (verificatie met naam, wachtwoord en OTP-code of app) of een SPID van het derde niveau (drie-factor-authenticatie met fysieke apparaten) wilt activeren.

Nadat u de SPID hebt aangemaakt (u moet 18 jaar of ouder zijn), hebt u toegang tot het portaal 18app.italia.it of kunt u zich aanmelden via een app door de 18app-app te downloaden, die beschikbaar is in de Google Play Store en App Store en compatibel is met Android- en iOS-smartphones en -tablets. Op dat moment hoef je alleen maar je SPID-gegevens in te voeren, in te loggen op het portaal of de app en de vouchers te genereren om te gebruiken voor aankopen, met het Culture Bonus-tegoed dat beschikbaar is in de virtuele portemonnee van 18app.

Hoe maak je Amazon-vouchers met 18app

Na registratie op de 18app-site kun je vouchers aanmaken om de Culture Bonus op Amazon te gebruiken, waarbij je eraan moet denken dat ze een volledig bedrag moeten hebben, zoals 5, 10, 25 of 50 euro, beginnend bij 1 euro tot 250 euro. Als u een artikel moet kopen dat niet het volledige bedrag kost, bijvoorbeeld € 36,50, kunt u een tegoedbon van een hogere waarde genereren zonder het niet-gebruikte tegoed te verliezen. De procedure is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar naar het portaal 18app.italia.it te gaan of naar de 18app-app, de optie Voucher aanmaken te selecteren, de online-modus te kiezen, het soort artikel en het bedrag aan te geven.

Om geldig te zijn op Amazon moet de voucher worden aangemaakt voor artikelen die zijn toegestaan onder het Cultuurbonusprogramma, d.w.z. boeken, audioboeken, eBooks, cd’s en vinyls, dvd’s en Blu-rays. Op dit punt moet je de 18app voucher omzetten in een Amazon code, dus je moet naar amazon.bonus18.it gaan, de identificatiecode van de voucher intypen en de inloggegevens van je Amazon account invoeren. Na ontvangst van de bevestigingsmail is de bonus beschikbaar als een besteedbaar tegoed, dus u hoeft alleen maar de artikelen te kiezen die u wilt kopen en de voucher te gebruiken voor de betaling.

Hoe te betalen met 18app Amazon

Met de Amazon-codes kunt u de producten kiezen die u wilt kopen met de Culture Bonus, waarbij u de artikelen selecteert uit de geaccepteerde categorieën. Bovendien moet de rekening gekoppeld zijn aan een geldige betalingsmethode, bv. een kredietkaart, een debetkaart of een prepaidkaart zoals Postepay, anders kan de aankoop niet worden voltooid. Tegelijkertijd moet u voorzichtig zijn, want u moet de Amazon-code invoeren en niet de 18app-boncode, anders krijgt u een foutmelding bij het betalen met de bonus.

Na het kiezen van het product, bijvoorbeeld een audioboek of een Kindle eBook, gebruikt u gewoon de optie Een promotiecode of cadeaubon invoeren, waarbij u de eerder gegenereerde Amazon-code invoert om de aankoop af te ronden. Voor Prime-abonnees zijn er geen extra kosten voor verzending, anders moet u de prijs van de levering controleren en meenemen in het bedrag van de bestelling. Met de 18app-voucher is het niet mogelijk om ook op Amazon verzendkosten te betalen, dus in het geval van verzendkosten moeten deze met een geaccepteerde betaalmethode worden betaald.

Ook kun je met de 18app-bonus maar één eenheid van hetzelfde product kopen, dus je kunt geen twee of drie exemplaren van een cd of dvd kopen. Mocht het tegoed op de voucher hoger zijn dan de waarde van het product, dan is het overtollige bedrag nog steeds beschikbaar voor andere aankopen, zodat u het kunt gebruiken voor andere betalingen zonder dat u uw Amazon-code opnieuw hoeft in te voeren. Om te controleren of de 18app-voucher correct is gebruikt, kunt u na het plaatsen van uw bestelling inloggen op uw account, de optie Mijn bestellingen selecteren en de optie Bestellingsdetails kiezen om het resultaat van de transactie te controleren.

Hoe zet u uw Amazon-code om en herstelt u uw 18app-saldo

Als u eenmaal uw Amazon 18app-code hebt gegenereerd, kunt u besluiten dat u het tegoed niet langer aan e-commerce wilt besteden, bijvoorbeeld omdat u geen producten kunt vinden die aan uw wensen voldoen en de Cultuurbon elders wilt gebruiken. In dit geval is het mogelijk de omgekeerde operatie uit te voeren, de Amazon-code om te zetten en het 18app-saldo te herstellen, om het bij andere online winkels of fysieke winkels te gebruiken. Voor de aanvraag moet een speciaal online terugbetalingsformulier worden ingevuld, dat beschikbaar is op amazon.bonus18.it/reconversion.

In het formulier moet u de Amazon-code en de bijbehorende 18app-voucher invoeren om de terugbetalingsprocedure te starten, die enkele dagen in beslag kan nemen, dus het is belangrijk om ruim op tijd te werk te gaan en te handelen vóór de naderende deadline van 28 februari 2021. Om te begrijpen of de aanvraag correct is verlopen, is het nodig om een bevestigingsmail te ontvangen, waarna, als alles in orde is, het tegoed zal worden herladen op het saldo van de Cultuur Bonus, dus alles wat overblijft is om het herladen te controleren op de 18app app of op de 18app.italia.it portal.