Hoe Amazon Alexa te gebruiken met Windows 10

Op Windows 10 kunt u de Alexa assistent gebruiken door de juiste app te installeren in de Microsoft Store. Zo doe je dat

Misschien weet je het niet, maar je kunt de digitale assistent Amazon Alexa gebruiken op je Windows 10-pc, zelfs als je geen Amazon Echo hebt. Het enige wat nodig is, is een app en een Amazon-account om Alexa op een pc veel te laten doen van wat het op een Echo kan doen.

Hoewel Windows 10 de digitale assistent Cortana bevat, maken maar weinig mensen er gebruik van omdat de functionaliteit veel minder is dan die van zijn tegenhangers bij Amazon en Google. Door Alexa op een pc te gebruiken, kunnen we bovendien in het Amazon-ecosysteem blijven dat we elders al gebruiken: in de rest van het huis, op kantoor, in de auto. Dit alles door simpelweg de Amazon Alexa app voor Windows 10 te downloaden en te installeren. Dankzij deze app kunnen we een groot deel van de Alexa-ervaring repliceren op de pc, hoewel er enkele beperkingen zijn in vergelijking met wat de digitale assistent kan doen op apparaten die ad hoc zijn gemaakt om het te laten werken, zoals Amazon’s Echo.

Hoe de Alexa-app te gebruiken op Win 10

Het eerste wat we moeten doen om de Amazon-assistent op onze pc te gebruiken, is de app downloaden uit de Microsoft Store. Bij de eerste opstart start de setup en moeten we inloggen met onze Amazon account. Vervolgens moeten we de app toestemming geven om toegang te krijgen tot de microfoon van de PC en onmiddellijk daarna moeten we kiezen hoe we Alexa willen gebruiken: handsfree, of met een klik. In het eerste geval luistert Alexa voortdurend en wacht ze op een commando, met alle gevolgen van dien voor onze privacy en voor de batterij, als we haar op een laptop gebruiken.

Wat je kunt doen met Alexa op Windows 10

Je kunt veel doen met de Windows 10-app, maar niet alles vergeleken met wat je kunt doen met een apparaat uit de Echo-familie. We kunnen vragen om locatiegebonden informatie, zoals het weer of plaatselijke restaurants. We kunnen afspraken en verplichtingen opzoeken en bijwerken. Wij kunnen onderzoek verrichten over algemene onderwerpen, naar muziek luisteren, ons boeken of het laatste nieuws laten voorlezen en andere inhoud bekijken. We kunnen ook veel van Alexa’s vaardigheden gebruiken, maar niet allemaal. We kunnen Alexa niet vragen een tekstbericht of een nieuwe e-mail samen te stellen, hoewel de app wel toegang heeft tot ons postvak IN om een e-mail te beantwoorden die we al hebben ontvangen, of de Windows 10-app kan gebruiken om een Amazon Echo-apparaat dat we hebben te configureren.