Hoe pc- en smartphone-inlogwachtwoorden opnieuw in te stellen

Loginwachtwoorden op computers en smartphones is vrij gebruikelijk, dus hier is hoe we onze credentials op Windows, iOS en Android kunnen herstellen

Loginwachtwoorden kunnen op elk apparaat en elk besturingssysteem opnieuw worden ingesteld. Dit is goed nieuws als u vaak uw inloggegevens vergeet om het scherm van uw computer of smartphone te ontgrendelen.

Laten we beginnen met een Windows computer. Laten we allereerst zeggen dat op computers de toegangspincode niet echt een manier is om uw bestanden te beschermen. Het is gewoon een manier om hackers af te schrikken. Het coderen van de harde schijf is betrouwbaarder om elk document echt veilig te stellen. Allereerst moet worden gezegd dat er in principe twee oplossingen zijn die ons in Windows ter beschikking staan om onze PC te kunnen gebruiken als we ons oorspronkelijke wachtwoord zijn vergeten. Een daarvan is het maken van een schijf voor het opnieuw instellen van het wachtwoord en de andere is het opnieuw instellen van het wachtwoord van onze Microsoft-account.

Als we het aanmeldingswachtwoord van onze Microsoft-account zijn vergeten, is het eerste wat we moeten doen naar het configuratiescherm gaan en vervolgens naar het gedeelte Account. Eenmaal op de Accounts pagina moeten we klikken op “Maak een wachtwoord herstel schijf”. Op dit punt worden we naar een wizard geleid. Het is belangrijk dat u een USB-stick of CD plaatst voordat u verder gaat met de bewerking. Zodra het proces is voltooid, hebben we een herstelpunt dat we kunnen gebruiken als we het wachtwoord in de toekomst weer vergeten. Het wachtwoord van uw Microsoft-account opnieuw instellen is nog eenvoudiger. Het belangrijkste is dat we een herstel-e-mail of -telefoonnummer aan ons profiel hebben gekoppeld. We hoeven alleen maar op de optie “wachtwoord vergeten” te klikken om een tijdelijke toegangscode per e-mail of sms te ontvangen.

MacOS

Als we het wachtwoord van onze Apple-account zijn vergeten, kunnen we gewoon naar iCloud gaan en ons wachtwoord per e-mail of telefoonnummer herstellen of opnieuw instellen. Macs hebben ook een tool om het wachtwoord te herstellen beschikbaar in de herstelmodus. U moet de Mac opnieuw opstarten door op het Apple-menu te klikken en vervolgens Herstart te selecteren. Op dit punt houden we de Command + R toetsen ingedrukt terwijl de computer opstart en gaan we naar de herstelmodus. Zodra dit gedaan is gaan we naar de terminal en typen resetpassword en drukken dan op enter.

Android

Als u een telefoon hebt met Android 4.4 KitKat of lager, is het eenvoudig om uw vergeten wachtwoord opnieuw in te stellen. Bij de vijfde foute poging zal een pop-up u vragen of u uw wachtwoord bent vergeten. Als we bevestigend antwoorden, worden we doorgestuurd naar een nieuwe inlogpagina waar we gewoon de toegangscode van onze Google-account kunnen invoeren om de telefoon weer in ons bezit te krijgen. Als u een smartphone met Android Lollipop of hoger hebt, is de optie wachtwoord vergeten niet beschikbaar. Vanaf dit besturingssysteem staat Google niet toe dat u uw pincode of ontgrendelingscode gemakkelijk kunt achterhalen. In dit geval, om de telefoon terug te krijgen, moeten we een reset uitvoeren. Dit is een zeer veilig systeem, maar het kost ons al onze gegevens die op de smartphone zijn opgeslagen. Als u echter zo verstandig bent geweest om voortdurend back-ups te maken, zult u niet schrikken van deze mogelijkheid.

iPhone en iPad

Op iPhone en iPad is er, net als op Android, geen manier om het ontgrendelingswachtwoord te achterhalen zonder de gegevens op het apparaat te wissen. Als je nog nooit een back-up hebt gemaakt, kan deze operatie betekenen dat je al je bestanden op je iPhone, iPad en zelfs iPod Touch kwijtraakt. Er zijn drie manieren om alle gegevens op je iPhone, iPad of iPod Touch te wissen: gebruik iCloud, iTunes of de herstelmodus.