Hoe Windows 10-wachtwoord opnieuw in te stellen wanneer u het vergeet

Bent u uw Windows 10-wachtwoord vergeten en kunt u niet meer op uw pc? Geen zorgen: u kunt uw Windows 10-wachtwoord heel eenvoudig opnieuw instellen

Bent u uw Windows 10-wachtwoord vergeten? Maak je geen zorgen, het kan iedereen overkomen en er is een manier om het te verhelpen. Uw wachtwoord verliezen of vergeten is veel minder zeldzaam dan u denkt, en het overkomt elke dag duizenden mensen over de hele wereld. Misschien heb je het net veranderd en nog niet uit je hoofd geleerd, en kun je het briefje niet vinden waar je het hebt opgeschreven. Of je onthoudt het, maar mist een nummer of een letter, en Windows laat je niet inloggen. Of u wilt het gewoon opnieuw instellen omdat u zojuist malware hebt gevangen die uw login en wachtwoord zou kunnen bemachtigen.

Hoe dan ook, hier is hoe u uw Windows 10-wachtwoord opnieuw kunt instellen zodat u zich kunt aanmelden bij het besturingssysteem als u uw oude wachtwoord bent vergeten. We zullen twee methoden uitleggen: de eerste is handig als u zich aanmeldt bij Windows met een Microsoft-account, en de tweede als u nog nooit een Microsoft-account hebt ingesteld en alleen een lokaal account op uw pc hebt opgeslagen.

Hoe kunt u uw Win 10-wachtwoord herstellen met een Microsoft-account

Als u een Microsoft-account hebt en u bent uw wachtwoord vergeten, moet u klikken op “Wachtwoord herstellen” net onder het veld waar u uw wachtwoord invoert. In het scherm “Uw account herstellen” voert u de e-mail in waarmee u uw Microsoft-account hebt geregistreerd en de captcha die u op het scherm ziet, en klikt u op “Volgende”. Onmiddellijk daarna moet u een van de mogelijke opties kiezen om de ontgrendelingscode door Microsoft te laten verzenden: een e-mail ontvangen op het adres dat aan de account is gekoppeld, een sms-bericht ontvangen of een telefoontje ontvangen op het telefoonnummer dat aan de account is gekoppeld. Kies uw voorkeur en klik op ‘Code verzenden’. De code zal u binnen enkele minuten via de door u gekozen methode worden toegestuurd. Op het volgende scherm moet u het invoeren, en als het juist is, wordt u gevraagd om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Het volgende scherm zal u vertellen dat uw wachtwoord met succes is gewijzigd, dus u kunt op “Volgende” klikken om terug te keren naar het Windows 10-inlogscherm waar u uw nieuwe wachtwoord kunt invoeren en u kunt aanmelden bij het besturingssysteem.

Als u een Microsoft-account hebt, kunt u ook een andere optie kiezen: uw wachtwoord rechtstreeks opnieuw instellen vanaf de Microsoft-accountsite. Hier moet u klikken op “Aanmelden bij Microsoft” en het e-mailadres van de account invoeren. Wanneer u om uw wachtwoord wordt gevraagd, moet u de optie “Wachtwoord vergeten” kiezen. Vervolgens verschijnt het scherm voor wachtwoordherstel, met de gebruikelijke captcha die moet worden ingevuld en de gebruikelijke opties voor het verzenden van de code.

U kunt ook een andere route kiezen: de code naar een andere mailbox dan het account laten sturen. In plaats van een van de voorgestelde methoden te kiezen, klikt u op “Geen van deze” en voert u op het volgende scherm het alternatieve e-mailadres in, waarna u op “Volgende” klikt. U moet nu inloggen in deze mailbox, waar u een bericht van Microsoft zult aantreffen dat u “echt u” bent. Anders zou iedereen gemakkelijk het wachtwoord van uw pc kunnen wijzigen.

Beantwoord de vragen en voer op het volgende scherm een van de vorige wachtwoorden in die u hebt gebruikt voor de Microsoft-account die u wilt wijzigen. Voer op het volgende scherm de e-mailadressen in van alle contactpersonen aan wie u berichten hebt gestuurd en klik op “Volgende”. Microsoft stuurt nu een bericht naar uw alternatieve e-mailadres om u te laten weten of u voldoende informatie hebt verstrekt om uw identiteit te bevestigen. Als de informatie voldoende is, bevat de e-mail die u hebt ontvangen een koppeling waarop u kunt klikken om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Hoe u uw wachtwoord voor uw lokale Windows 10-account opnieuw instelt

Om uw wachtwoord opnieuw in te stellen voor een lokale account op een computer met Windows 10, moet u eerst één belangrijke stap uitvoeren: stel beveiligingsvragen in terwijl u uw wachtwoord nog weet en toegang hebt tot uw pc.

Om dit te doen, meldt u zich aan bij Windows en opent u Instellingen door op het tandwiel in het menu Start te klikken, selecteer “Accounts” en klik op “Aanmeldingsopties”. Klik in het scherm met aanmeldingsopties op “Beveiligingsvragen bijwerken” (deze optie is niet zichtbaar als u nog geen wachtwoord voor uw lokale account hebt ingesteld). Typ vervolgens uw wachtwoord, kies de drie beveiligingsvragen in elk veld en typ de antwoorden op elke vraag door op “Voltooien” te klikken.

Wanneer u zich in de toekomst niet meer kunt aanmelden bij Windows 10 omdat u uw wachtwoord bent vergeten, biedt het besturingssysteem van Microsoft u de mogelijkheid om het opnieuw in te stellen door u te vragen de drie beveiligingsvragen te beantwoorden. Als alle drie de antwoorden juist zijn, kunt u uw Win 10-wachtwoord opnieuw instellen.