Hoe activeer je de notificatieled op de iPhone

De notificatieled is standaard niet aanwezig op Apple-smartphones, maar je kunt hem activeren via Instellingen. Zo doet u dat

Groen licht voor WhatsApp-berichten, blauw licht voor Facebook Messenger-berichten, rood licht voor e-mails en wit licht voor meldingen van videogames: de meldingsleds op smartphones kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. Maar niet alle smartphones integreren een aanpasbare meldings-LED, de iPhone heeft bijvoorbeeld geen lampje om de persoon te waarschuwen als er een bericht binnenkomt.

Dit lijkt misschien een kleine functie, maar het stelt gebruikers in staat om te zien of ze een nieuw bericht of e-mail hebben ontvangen zonder het scherm te hoeven activeren. Vooral tijdens vergaderingen of op het werk kan het heel nuttig zijn om zo weinig mogelijk tijd te verliezen. Hoewel de notificatie-LED niet aanwezig is op de iPhone, heeft Apple de optie toegevoegd om deze te activeren in de Instellingen van de smartphone. Het is niet echt een meldings-LED dat je kunt aanpassen aan het binnenkomende bericht, maar simpelweg de flitser op de camera aan de voorkant die aangaat als er een melding binnenkomt.

Wat je moet doen om de meldings-LED op je iPhone te activeren

De stappen om de meldings-LED op je iPhone te activeren zijn heel eenvoudig. Eerst moet u naar Instellingen gaan en dan op Algemeen klikken. Dan moet u klikken op Toegankelijkheid en dan op Flash LED voor meldingen. Een venster wordt geopend en alles wat u hoeft te doen is de functie activeren om de meldings-LED te krijgen. Om de functie uit te schakelen, herhaalt u gewoon dezelfde stappen en drukt u op de knop UIT in het tabblad “Flits-LED voor meldingen”.

Zoals hierboven vermeld, kunt u de kleur van de meldings-LED niet aanpassen, maar er verschijnt een eenvoudig wit licht wanneer u een melding van apps ontvangt.

Hoe zet ik de meldings-LED op de iPhone aan wanneer deze zich in de stille modus bevindt

De meldings-LED kan zelfs worden ingeschakeld wanneer de smartphone zich in de stille modus bevindt. De te volgen procedure lijkt sterk op de vorige: ga naar Instellingen, tik op Algemeen en vervolgens op Toegankelijkheid. Vervolgens tikt u op de LED-flits voor waarschuwingen en activeert u de functie Flits op stil. Op die manier wordt de flitser van de smartphone geactiveerd, zelfs wanneer het toestel in de stille modus staat.