Hoe het Windows 10-vergrendelscherm uit te schakelen

Het vergrendelscherm is het Windows 10-scherm dat u elke keer ziet wanneer u uw computer opstart: hier is hoe u het uitschakelt

Het vergrendelscherm, dat is het Windows 10-vergrendelscherm dat verschijnt elke keer dat we de computer openen nadat de screensaver is ingetrapt, is een puur esthetische functie van Microsofts besturingssysteem.

Als er geen vergrendelscherm was, zou, wanneer het scherm weer werd aangezet, nog steeds het inlogscherm verschijnen, dat ons om een wachtwoord vraagt om in te loggen. De echte veiligheidsmaatregel is in feite het inlogscherm zonder hetwelk iedereen toegang tot onze PC zou kunnen krijgen wanneer wij weglopen van ons bureau en de computer aan laten staan. Daarom vragen veel mensen zich af hoe ze het vergrendelscherm op Windows 10 kunnen uitschakelen. Dit lijkt moeilijk, maar dat is het helemaal niet: Windows biedt geen enkele instelling, zelfs niet in het Configuratiescherm, om het vergrendelscherm uit te schakelen, maar het is voldoende om een sleutel in het register aan te maken om dit scherm te doden.

Wat is het vergrendelscherm precies

Laten we eerst eens proberen te begrijpen wat het vergrendelscherm is: het is een scherm waarin Windows ons een aantal prachtige foto's laat zien, afkomstig uit een catalogus en vergezeld van een paar korte gegevens. Het echte doel van het vergrendelscherm is waarschijnlijk om ons nieuwsgierig te maken naar de afbeelding en ons aan te moedigen om te klikken op "Bevalt het wat u ziet?". Als we op de naam van de plaats in de afbeelding klikken, wordt het vergrendelscherm vervangen door het inlogscherm, maar zodra we de PC hebben ontgrendeld met ons wachtwoord, opent Windows de Edge browser naar de beschrijvingspagina van de plaats in de afbeelding. Het vergrendelscherm is dus een soort lokkertje om ons zover te krijgen Edge en de Bing-zoekmachine te gebruiken.

Hoe het vergrendelscherm uit te schakelen

Om het vergrendelscherm in te schakelen zijn er verschillende manieren: druk op de toetscombinatie WIN+L, druk op CTRL+ALT+DEL en kies dan "Vergrendelen" of stel in dat het verschijnt wanneer de screensaver wordt afgesloten. Om het vergrendelscherm uit te schakelen, is er echter geen specifieke optie in het besturingssysteem van Microsoft. Daarom moeten we direct actie ondernemen op het register. Zoek in het zoekvak van Cortana naar "Regedit" en klik op de voorgestelde app om de register-editor te openen. Het register is een van die Windows onderdelen die, als je een verkeerde zet doet, veel problemen veroorzaakt. Wij verzoeken u daarom dringend de aanwijzingen op te volgen en niets anders te doen.

Na het openen van het register, via de mappenstructuur in de linkerkolom, moeten we naar HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindows gaan. Klik met de rechtermuisknop aan de rechterkant van het venster en kies "Nieuw" en dan "Sleutel". De sleutel die je net hebt aangemaakt moet hernoemd worden naar "Personalisatie". Met deze sleutel aan de linkerkant geselecteerd, moeten we weer rechts klikken en "Nieuw" en "DWORD Waarde (32-bit)" kiezen. Er wordt dan een nieuwe DWORD gemaakt met de naam "NoLockScreen". Dan moeten we dubbelklikken op deze sleutel en de waarde veranderen van 0 in 1. Dat is het: sla het register op, herstart Windows en het Lock Screen zal niet langer verschijnen.