Waar incognitomodus echt goed voor is

Browser incognitomodus stelt u in staat om te surfen zonder gevolgd te worden. Hier zijn de gevallen waarin het gebruik ervan verplicht is

Diegenen die zich meer zorgen maken over privacy en veiligheid tijdens het surfen op internet, maken heel vaak gebruik van incognito, of privé, surfen, wat mogelijk wordt gemaakt door een speciale modus die nu beschikbaar is op alle browsers voor computers en mobiele apparaten. Maar weinig mensen weten echt wat de verschillen zijn tussen normaal en incognito surfen.

En dat is geen goede zaak, want dan loop je het risico dat je de (weinige) gevaren onderschat die er nog steeds zijn, zelfs als je de incognito modus gebruikt tijdens het surfen. Anderen denken echter dat incognito surfen alleen nuttig is wanneer verbinding wordt gemaakt vanaf de pc van een vriend of een openbaar toegankelijk apparaat. Weer anderen gebruiken het vanaf hun eigen toestel, maar alleen wanneer ze verbinding maken met een openbaar Wi-Fi-netwerk. Er is veel verwarring en te veel mensen weten niet waar de incognitomodus eigenlijk voor dient. Hier zijn een paar antwoorden om u te helpen optimaal te profiteren van privé browsen.

Incognitomodus: wat het betekent

Het is duidelijk uit de naam dat de incognitomodus wordt gebruikt om te voorkomen dat sites die u bezoekt, u herkennen en volgen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de browser in de incognitomodus geen gegevens over de zoekgeschiedenis, cookies, downloadgeschiedenis en de inloggegevens die we gebruiken om verbinding te maken met sites, opslaat. Als wij bijvoorbeeld incognito proberen in te loggen bij onze online bank, zal ons om onze gebruikersnaam en wachtwoord worden gevraagd, die de browser zelf zou invoeren als wij niet incognito waren. Maar let op: als u bestanden van internet downloadt terwijl u incognito bent, zijn deze bestanden niet zichtbaar tussen de downloads die door de browser worden geregistreerd, maar ze zijn nog wel aanwezig in het geheugen van het apparaat waarmee u ze hebt gedownload.

Maar dat is nog niet alles: zelfs terwijl u incognito surft, kan de internetprovider die de verbinding verzorgt waarmee u bent verbonden, nog steeds het IP-adres van uw apparaat achterhalen. Zelfs websites kunnen dit, hoewel zij meer moeite hebben om ze aan de gebruiker te koppelen. Er blijven dus sporen achter, zelfs als we incognito surfen.

Wanneer incognito gebruiken

Wanneer incognito gebruiken

In het licht hiervan is het duidelijk dat incognito surfen in specifieke gevallen nuttig is. Wanneer we de computer van iemand anders gebruiken, vooral als het een computer op een openbare plaats is, dan moeten we die activeren. Wanneer we willen inloggen op een rekening maar niet willen dat de logingegevens worden opgeslagen, dan moeten we dit activeren. Wanneer we meerdere rekeningen tegelijk willen openen op dezelfde site, dan moeten we dat activeren. Wanneer wij online naar producten of diensten willen zoeken, maar niet willen dat vervolgens advertenties deze producten of diensten (of soortgelijke producten en diensten) tonen, dan moeten wij dit activeren.