Instagram, hoe neem je contact op met de klantenservice

Problemen met Instagram? Het sociale netwerk heeft een klantenserviceteam dat klaarstaat om op elke eventualiteit te reageren. Hier is hoe u contact met hen opneemt

Instagram is een van de meest gebruikte apps ter wereld. Afgezien van het gebruiksgemak, de mogelijkheid om verschillende soorten inhoud in te voegen en gebruik te maken van een breed scala van functies, zijn er echter ook enkele moeilijkheden verbonden aan het gebruik ervan. In sommige gevallen is het onmogelijk om ze zelf op te lossen en moet je contact opnemen met de klantenservice van Instagram.

De operators kunnen op vele manieren helpen. Zij kunnen helpen bij technische problemen, herstel van accounts, schending van het auteursrecht, diefstal van persoonsgegevens, en nog veel meer. Om mensen te helpen, biedt het platform een aantal pagina’s aan. Naast de klassieke FAQ-sectie en geautomatiseerde processen is er ook bekwaam en opgeleid personeel. De wachttijden zijn niet erg kort: de klantendienst ontvangt elke dag miljoenen vragen, maar probeert ze toch allemaal zo snel mogelijk te behandelen. Er zijn veel problemen, maar hier zijn de meest voorkomende en hoe de klantenservice effectief kan helpen ze op te lossen.

Instagram: hoe technische problemen op te lossen met de klantenservice

Technische problemen zijn een van de vele hoofdpijnpunten op Instagram. Het melden ervan is eenvoudig op zowel iOS- als Android-apparaten. Als u een iPhone hebt, selecteert u het kleine mannetje rechtsonder op het beginscherm en meldt u zich aan op uw profiel. Tik daar op de tandwielknop om naar Instellingen te gaan. Als u een mobiele telefoon met Android hebt, moet u op de drie verticale lijnen tikken.

U komt nu in het menu Instellingen, waar u “ondersteuning” kunt selecteren en vervolgens “probleem melden”. Schrijf dan uw bericht om het probleem te beschrijven of een vraag te stellen. U kunt een afbeelding bijvoegen, bijvoorbeeld een screenshot van het probleemscherm. Nadat u uw bericht hebt voltooid, tikt u op het groene vinkje. Als een probleem door veel mensen wordt gemeld, wordt het onder de aandacht van de ontwikkelaars gebracht en snel opgelost.

Hoe je je Instagram-account kunt herstellen

Een andere veelvoorkomende behoefte van Instagram-gebruikers is gerelateerd aan accountherstel. Weet u uw wachtwoord of andere gegevens niet meer? Iemand heeft je profiel gestolen? Er is een automatisch proces dat je kunt volgen om het probleem meteen op te lossen. Ten eerste, als u problemen heeft met inloggen, kunt u uw telefoonnummer opgeven en wordt er een SMS naar u verzonden met alle informatie die u nodig heeft. Het bericht bevat alle informatie die u nodig hebt om uw beveiligingssleutel opnieuw in te stellen en een nieuwe aan te maken. U kunt ook naar de pagina: https://www.instagram.com/accounts/password/reset/ gaan om uw wachtwoord opnieuw in te stellen door uw e-mail of gebruikersnaam in te voeren waar dat staat aangegeven.

Dezelfde pagina kan nuttig zijn om te voorkomen dat een account wordt gestolen. In feite is het resetten van je wachtwoord de eerste stap. De tweede is het intrekken van de toegang tot alle applicaties van derden. U kunt dit doen vanaf deze pagina: https://www.instagram.com/accounts/manage_access/.