Hoe je scherm op te nemen op Android

Android 10 maakt het mogelijk om het scherm van je smartphone op te nemen en de video te delen met je vrienden. Dit is hoe

Wilt u een korte video maken met uw Android schermopname? Of u nu een gesprek tussen vrienden wilt filmen, een videospel wilt spelen of een video voor professionele doeleinden wilt maken, uw smartphone en tablet kunnen u helpen uw doel te bereiken.

U kunt de video vervolgens verbeteren, bijvoorbeeld door een gesproken uitleg toe te voegen van wat u hebt laten zien of muziek op de achtergrond. U kunt het dan publiceren op een YouTube-kanaal, op sociale netwerken of het privé naar een contactpersoon sturen. Ja, dit is precies wat u wilt, maar wat zijn de procedures? Als je een LG- of Samsung-toestel hebt met Android 10, heb je geluk: de functie is ingebouwd in het besturingssysteem. De stappen zijn eenvoudig en wij leggen in dit artikel uit hoe u dat doet. U kunt ook een beroep doen op een van de vele toepassingen die in de Google Play Store beschikbaar zijn. En zelfs in dit geval presenteren we de meest functionele en vooral gratis.

Hoe het scherm op te nemen op Android 10

De mogelijkheid om het scherm op te nemen komt in de bètaversie van Android 10, helaas heeft Google deze functie geëlimineerd in de definitieve versie van het besturingssysteem, dus het is afwezig in de meeste apparaten. Gelukkig hebben de UI-ontwerpers van Samsung en LG de functie opnieuw ingebouwd. Als u een toestel van een van deze merken hebt waarop Android 10 draait, kunt u nu uw scherm opnemen door een eenvoudige procedure te volgen.

Om te beginnen gaat u naar Snelle instellingen door met uw vinger omhoog en omlaag te vegen op het hoofdscherm van uw smartphone en klikt u op Schermrecorder (als u de Engelse opties gebruikt, moet u Schermrecorder selecteren).

Nadat u de functie hebt geselecteerd, tikt u op de knop Start. Dan, na een aftelling, zal de schermopname daadwerkelijk beginnen. Houd er rekening mee dat u uw apparaat bepaalde machtigingen moet geven, bijvoorbeeld toegang tot de recorder. Beschermde inhoud, zoals Netflix-inhoud, kan niet worden opgenomen, dus het scherm wordt zwart als u een serie of een kort fragment van een film probeert op te nemen.

Wanneer de opname is voltooid, tikt u gewoon op de Stop-knop. Met sommige Samsung-toestellen, zoals de Galaxy Note, kunt u ook beelden van de frontcamera toevoegen of de S Pen gebruiken om op het scherm te tekenen terwijl de telefoon opneemt. In dit geval moet u op het potloodpictogram tikken om de functie te activeren.

Als uw apparaat niet beschikt over schermopname onder Snelle instellingen, controleer dan of u de nieuwste Android 10 hebt. Als u het besturingssysteem niet hebt, kunt u altijd een van de vele apps gebruiken die beschikbaar zijn in de Google Play Store.

Apps voor het opnemen van het scherm op Android

Er zijn veel apps waarmee u het scherm van uw Android-smartphone of -tablet kunt filmen. Een van de meest populaire is AZ Screen Recorder, die gratis kan worden gedownload uit de winkel. De video’s hebben geen tijdslimiet, geen overlays, geen reclame en zijn zeer gemakkelijk te gebruiken. Ook kunt u de video pauzeren en later hervatten, en zelfs in HD, time-lapse of slow-motion produceren.

Als u een videogame wilt opnemen, kunt u de Google Play Games-app gebruiken. Dit is een tool speciaal ontworpen voor diegenen die graag online spelletjes spelen met hun vrienden. Je kunt je contacten uitdagen, je prestaties delen, je spelersprofiel aanmaken en al je activiteiten bijhouden in Android gaming apps. Het belangrijkste is dat je met deze app ook je belangrijkste spelmomenten kunt opnemen en naar je vrienden kunt sturen. Kortom, in de Google Play Store vindt u een oplossing voor elke behoefte. Dus als je geen Android 10 hebt, verlies de moed niet en neem je scherm op met een extern apparaat.