Internet of Things (IoT)

ivd is een afkorting voor Internet of Tscharnieren. Het internet der dingen verwijst naar het steeds groter wordende netwerk van fysieke objecten met een IP-adres voor internetconnectiviteit en de communicatie die plaatsvindt tussen deze objecten en andere apparaten en systemen met internettoegang.

IoT breidt internetconnectiviteit uit

Het internet der dingen breidt internetconnectiviteit uit van traditionele apparaten zoals desktop- en laptopcomputers, smartphones en tablets tot een breed scala aan apparaten en alledaagse dingen die ingebouwde technologie gebruiken om te communiceren en te communiceren met de externe omgeving, allemaal via internet.

IoT-voorbeelden

Voorbeelden van objecten die binnen de reikwijdte van Internet of Things kunnen vallen, zijn onder meer verbonden beveiligingssystemen, thermostaten, auto’s, elektronische apparaten, lampen in huishoudelijke en commerciële omgevingen, wekkers, luidsprekersystemen, verkoopautomaten en meer.

Bedrijven kunnen IoT-toepassingen gebruiken om veiligheidstaken te automatiseren (bijvoorbeeld autoriteiten waarschuwen wanneer een brandblusser in het gebouw wordt geblokkeerd) om real-world A / B-tests uit te voeren met behulp van netwerkcamera’s en sensoren om te detecteren hoe klanten omgaan met producten.

De toekomst van IoT

Wat het bereik van het internet der dingen betreft, zijn er momenteel meer dan 12 miljard apparaten die verbinding kunnen maken met internet, en onderzoekers van IDC schatten dat er in 2020 26 keer meer verbonden dingen zullen zijn dan mensen.

Volgens Gartner zullen consumententoepassingen het aantal verbonden dingen stimuleren, terwijl ondernemingen het grootste deel van de inkomsten voor hun rekening nemen. De acceptatie van IoT neemt toe, waarbij productie en nutsbedrijven naar schatting de grootste geïnstalleerde basis van Things hebben in 2020.