7 apps en widgets om je Android-scherm te personaliseren

Android-smartphones zijn oneindig aanpasbaar, dus laten we eens kijken welke apps en widgets het beste uit je scherm halen

Een van de belangrijkste aspecten voor Android-smartphonegebruikers is de mogelijkheid om hun toestel te personaliseren. Op Google-telefoons kunnen we alles veranderen, van de applicatiepictogrammen tot de interface van de lade.

Om het scherm van je Android-smartphone te personaliseren, kun je applicaties en widgets installeren die speciaal voor dit doel zijn ontworpen. De eenvoudigste manier om de grafische interface van het scherm te veranderen is door een van de launchers te installeren die beschikbaar zijn in de Google Play Store: hiermee kunt u elk aspect van de smartphone aanpassen, maar in sommige gevallen kunnen ze de prestaties van het toestel vertragen. U kunt ook andere toepassingen of widgets gebruiken om Android te personaliseren, zoals Notification Hub, dat alle meldingen groepeert die op de smartphone binnenkomen.

Smart Launcher 3

De eerste stap is het kiezen van een snelle en lichte launcher. Voor degenen die niet bekend zijn met de term, een launcher is de applicatie die verantwoordelijk is voor de grafische gebruikersinterface van de smartphone. Het verschijnt altijd wanneer u uw toestel inschakelt en u kunt er naar terugkeren door gewoon op de Home-knop te drukken. In de Google Play Store zijn verschillende launchers te vinden: een van de meest gebruikte is Smart Launcher, die een reeks functies en snelkoppelingen biedt die de gebruikerservaring verbeteren.

Met Smart Launcher kunnen we de apps op het startscherm naar behoefte ordenen, door te kiezen voor rasters of cirkels. Bovendien kunnen alle toepassingen op basis van hun categorie in mappen worden geordend. Op deze manier kunnen we orde scheppen en een zeer schone apparaatinterface behouden. Zeer interessant zijn de sneltoetsen, u hoeft alleen maar ingedrukt te houden om de relevante instellingen op een pictogram te laten verschijnen. Op het berichtpictogram kunt u bijvoorbeeld instellen dat u met één tik een sms opent.

KLWP Live Wallpaper Maker

Als u uw Android-wallpapers, -achtergronden en -widgets wilt bewerken en aanpassen, is KLWP Live Wallpaper Maker een van de meest gebruikte toepassingen. De app maakt het ook mogelijk wallpapers te animeren en interactieve widgets te gebruiken. Bovendien hebt u de belangrijkste informatie van uw toestel direct op uw startscherm. Bijvoorbeeld het geheugen op de harde schijf of de CPU-snelheid. Dit is een gratis app, maar heeft extra betaalde functies. Er is ook de app KWGT Kustom Widget Maker, die erg handig is als u zelf widgets wilt maken, zoals klokken of weerpictogrammen.

Veel

Bent u het zat om steeds berichten, sms’jes en Messenger-gesprekken te moeten beantwoorden? Nou, dan is Fluenty de app voor jou. Het is een bot die namens jou antwoordt op je berichten. Druk gewoon op de knop op het scherm om automatische antwoorden te genereren op de berichten die u ontvangt. Hoe werkt het? Eenvoudig, het onderschept binnenkomende gesprekken en bereidt, op basis van wat er geschreven staat, een passend antwoord voor. Het kan ook kaarten en links integreren in uitgaande berichten. Het is een gratis app die compatibel is met alle grote berichtendiensten. Het werkt met Facebook Messenger, Google Hangouts, WhatsApp en natuurlijk ook met klassieke sms-berichten.

De meldingsbalk

Het zijn niet alleen berichten die onze smartphones verstoppen. Tussen sociale netwerken en verschillende apps worden we voortdurend overspoeld met meldingen. Hoe kunnen we ze allemaal zo goed mogelijk beheren? Simpel, gebruik gewoon een applicatie zoals Notification Hub. De app doet dit op een duidelijke manier: hij groepeert meldingen volgens thema. Gesprekken onder het telefoon symbool, gesprekken onder berichten enzovoort. Zo weten we welke we als eerste moeten beantwoorden en welke we links moeten laten liggen als we het te druk hebben.

Widget voor afspraken

Als je een drukke agenda hebt met vergaderingen en afspraken met klanten, dan is een widget voor tijdbeheer precies wat je nodig hebt. De SolCalendar app en zijn widget doen dit beter dan wie dan ook. Koppel uw agenda aan de app en u wordt tijdig op de hoogte gebracht van eventuele verplichtingen. We kunnen ook acties uitvoeren vanuit de app, zoals een klant bellen om een afspraak te verzetten of chatten met een collega.

Icon pack

Houdt u van vierkante iconen? Zin om ze aan te passen? Dan is Rondo de app voor u. Het is een pictogram pack waar elk pictogram is gemaakt in een cirkelvorm, schoon en licht. We kunnen kiezen uit een groot aantal opties om onze app-iconen aan te passen. Rondo heeft bijna tweeduizend verschillende icoonopties. Het is gratis, maar u kunt desgewenst een donatie aan de ontwikkelaars doen.

Contextuele app-map

Als u alle adviezen tot nu toe hebt opgevolgd, hebt u nu waarschijnlijk een smartphone met schone, aangepaste pictogrammen en intuïtieve, gemakkelijk te herkennen mappen. Er ontbreekt nog één ding: een beetje magie. Om dit te doen hebben we een app als Contextual App Folder nodig. De app maakt dynamische mappen die verschijnen volgens verschillende contexten. Bijvoorbeeld, we pluggen onze koptelefoon in? Perfect, een map met al je muziek verschijnt uit het niets.