Google Hangouts

Google Hangouts is een cloudgebaseerde app voor berichten- en videochats, ontwikkeld door Google. Het begon als een functie van Google+, maar werd een op zichzelf staand product in 2013 toen functies zoals Google+ Messenger en Google Talk in de applicatie werden geïntegreerd. Hangouts maakt nu deel uit van de G Suite-productlijn en is gratis beschikbaar voor iedereen met een e-mailadres van @ gmail.com of @ googlemail.com.

Google Hangouts-functies

  • Instant messaging met mogelijkheden voor het delen van emoji’s, afbeeldingen, video en GIF
  • Groepschats van maximaal 150 personen
  • spraakoproepen
  • HD-videogesprekken
  • Groepsvideogesprekken in HD (tot 25 personen)
  • Mogelijkheid om video te dempen
  • Compatibiliteit met veel platforms (iOS, Android)
  • Scherm delen
  • Integraties met andere Google-applicaties
  • Ondersteund op webbrowsers en heeft een Chrome-extensie

Google Hangouts versus Google Chat versus Google Meet

Met de verschillende vergelijkbare producten die Google aanbiedt, kan het moeilijk zijn om ze van elkaar te ontwarren. Hier zijn enkele belangrijke verschillen die Google Hangouts onderscheiden van Google Chat en Google Meet.

Net als Zoom is Google Meet een hulpmiddel voor videocommunicatie. Het is het meest geschikt voor grote videogesprekken omdat het maximaal 250 deelnemers en 100,000 livestream-kijkers kan ondersteunen. Gebruikers kunnen van tevoren een vergadering boeken met Google Chat of Google Agenda. Functies omvatten het uitschakelen van de camera tijdens een videogesprek, het dempen van de microfoon en het delen van schermen. Google Meet is opgenomen in alle G Suite-accounts.

Net als Slack is Google Chat communicatiesoftware die is ontwikkeld voor teams die directe berichten en teamchatrooms biedt. Het is gericht op lopende gesprekken binnen teams. Een-op-een-chats zijn ook beschikbaar. Google Chat is diep geïntegreerd met andere producten binnen G Suite, wat betekent dat gebruikers een bestand uit Google Documenten kunnen delen of afspraken kunnen beheren met Google Agenda.

Ter vergelijking: Google Hangouts kan worden gezien als een mix van zowel Google Meet als Google Chat, maar is het meest geschikt voor informele videochats met vrienden en familie. Er kunnen 25 mensen aan een videogesprek worden toegevoegd en de videoweergave verschuift naar de persoon die aan het praten is, dus het is onmogelijk om iedereen tegelijk te zien met een galerijweergave.

In 2021 zet Google alle Hangout-gebruikers over naar Google Chat.