Hoe maak je groepsvideogesprekken op WhatsApp

Groepsvideogesprekken op WhatsApp kunnen op verschillende manieren worden gevoerd, hier is hoe je dat doet op Android en iOS

In contact komen met WhatsApp is vrij eenvoudig: je hoeft alleen maar het telefoonnummer van de persoon te hebben en hem of haar een bericht, afbeelding, foto of spraaknotitie te sturen. Naast deze functies maakt WhatsApp ook videogesprekken mogelijk, zowel één-op-één als in groep. Dit laatste is vooral handig wanneer je vergaderingen of feestjes moet organiseren en je collega’s of vrienden zich op verre plaatsen bevinden.

Groepsvideogesprekken voeren op WhatsApp is heel eenvoudig en je hebt verschillende opties om dit te doen. U kunt bijvoorbeeld van één gesprek een groepsvideogesprek maken, of u kunt het gesprek direct binnen een groep starten door de mensen te selecteren met wie u in contact wilt komen. Het is belangrijk dat je de contactpersoon hebt opgeslagen in je adresboek, zodat je hem of haar op elk moment kunt toevoegen aan het WhatsApp-groepsvideogesprek. De functie is beschikbaar op de WhatsApp-app voor Android en iOS, maar is niet beschikbaar op WhatsApp Web, de computerversie van de messaging-app. Hier lees je hoe je groepsvideogesprekken kunt voeren met WhatsApp.

Hoe groepsvideogesprekken voeren met WhatsApp op Android

De te volgen procedure is vrij eenvoudig, maar vereist veel aandacht om de verschillende stappen niet te missen. Er zijn twee manieren om een groepsvideogesprek te voeren op Android: begin een enkel videogesprek en voeg meer mensen toe, of word lid van een WhatsApp-groep en kies de mensen met wie je wilt praten. De procedures zijn vergelijkbaar, maar niet hetzelfde. Laten we beginnen met de eerste.

Als we een groepsvideogesprek willen beginnen met mensen die niet in een WhatsApp-groep zitten, kunnen we een “één-op-één”-gesprek beginnen en op het pictogram met de “camera” in de rechterbovenhoek drukken: het videogesprek wordt gestart en zodra de ontvanger heeft gereageerd, verschijnt er een klein mannetje met een “+”-teken in de rechterbovenhoek. Klik erop om de lijst van contacten weer te geven met mensen die u kunt toevoegen aan het videogesprek. Selecteer ze gewoon om een groepsvideogesprek te starten op WhatsApp. De mogelijkheid om deelnemers toe te voegen aan het gesprek staat open voor iedereen, niet alleen voor degene die het videogesprek heeft geïnitieerd.

De andere manier is om direct vanuit een groep een videogesprek te starten op WhatsApp. Om dit te doen, moet u het gesprek binnengaan, op de “hoorn” klikken in de rechterbovenhoek en er verschijnt een venster op het scherm met alle deelnemers in de groep en de mogelijkheid om te kiezen met wie u een videogesprek wilt voeren. Zodra je je deelnemers hebt gekozen, klik je op het camerapictogram om het groepsvideogesprek te voeren op WhatsApp. Zodra je het gesprek hebt gestart, zie je rechtsboven het pictogram met het mannetje om mensen aan het videogesprek toe te voegen.

De limiet voor een WhatsApp-groepsvideogesprek op Android is vier personen.

Hoe voer je een groepsvideogesprek met WhatsApp op iPhone

De Android- en iOS-versies van Whatsapp zijn enigszins verschillend en daarom verandert de procedure die je moet volgen om een videogesprek te starten enigszins. Ook hier zijn er twee manieren om dit te doen: ofwel begint u met een enkel videogesprek en voegt u mensen toe, ofwel sluit u zich aan bij een groep en begint u het gesprek.

In het eerste geval gaat u een individuele chat binnen, drukt u op het camerapictogram en begint het gesprek. Zodra de afzender heeft geantwoord, kunt u nieuwe deelnemers toevoegen (de limiet is altijd maximaal vier personen, inclusief de persoon die het gesprek heeft geïnitieerd) en van een enkel videogesprek een groepsvideogesprek maken.

Of u kunt lid worden van een WhatsApp-groep en op het handset-pictogram drukken. Er verschijnt een menu met alle deelnemers en u kunt kiezen met wie u een groepsvideogesprek wilt voeren. Zodra alle uitgenodigde deelnemers hebben gereageerd, kunt u nieuwe mensen uitnodigen door op het kleine man-icoontje te klikken. Zodra alle uitgenodigde deelnemers hebben gereageerd, kun je nieuwe mensen uitnodigen door op het kleine mannetje te klikken.

Tips voor probleemloos groepsvideogesprek op WhatsApp

Dit is een zeer handige functie, maar je moet weten hoe je deze zo goed mogelijk gebruikt om problemen te voorkomen. De eerste tip is om groepsvideogesprekken op WhatsApp alleen te voeren als je een stabiele verbinding hebt, anders is het mogelijk dat je met tussenpozen hoort of niet verstaat wat er wordt gezegd. Een andere zeer nuttige tip is om je smartphone stil te houden, anders kun je last krijgen van storende geluiden van buitenaf.

Tot slot moet je nog weten dat je kunt videobellen met mensen die je hebt geblokkeerd, maar die door de andere deelnemers worden toegevoegd en niet door jou.