Rojadirecta, uitspraak Spanje: site wordt gesloten

Rojadirecta, de bekende site voor het illegaal live streamen van voetbalwedstrijden, wordt gedwongen zijn sites te sluiten

Een nieuwe nederlaag voor de rechter voor Rojadirecta. De Spaanse site, die het illegaal bekijken van voetbalwedstrijden en andere sportevenementen mogelijk maakt, zal binnenkort gedwongen worden al zijn onlinesites te sluiten. Sinds haar oprichting is Rojadirecta het middelpunt geweest van rechtszaken, die het bereik van de Spaanse site geleidelijk hebben beperkt. Na een soortgelijke uitspraak in november vorig jaar maakt de nieuwe beslissing van de Spaanse rechter bijna een einde aan het leven van Rojadirecta. De site is beschuldigd van inbreuk op de intellectuele eigendom en Puerto 80 Projects SLU, het bedrijf dat eigenaar is van Rojadirecta, zal worden gedwongen een schadevergoeding te betalen aan Movistar+, een Spaanse televisiemaatschappij.

De uitspraak van de Spaanse rechter

In de afgelopen tien jaar hebben tientallen televisiemaatschappijen Rojadirecta voor de rechter gedaagd wegens het illegaal uitzenden van wedstrijden en sportevenementen. Met de laatste uitspraken van de Spaanse rechter lijkt het einde nabij voor de piratensite. In Italië was het reeds onmogelijk toegang te krijgen tot Rojadirecta nadat de Guardia di Finanza in november vorig jaar meer dan 150 illegale sites had geblokkeerd waarop voetbal, basketbal, films en tv-series werden uitgezonden.