De beste programma’s om PDF-bestanden te bewerken op Windows 10

Het bewerken van PDF-bestanden op Windows 10 kan heel eenvoudig zijn, het belangrijkste is om de juiste programma’s te gebruiken: hier zijn de beste die beschikbaar zijn voor gebruikers

PDF-bestanden zijn nu wijd verspreid en worden door veel mensen gebruikt om documenten, spreadsheets en elke andere tekst die ze niet-wijzigbaar willen maken te verzenden. Tenminste in theorie. Ja, want er zijn verschillende programma’s voor het bewerken van PDF-bestanden.

LibreOffice is de gratis Office suite van programma’s, en is een van de meest populaire niet-betaalde alternatieven voor Microsoft Office. Naast programma’s zoals Power Point, Word of Excel, biedt het ook diensten voor het bewerken van PDF-bestanden. Het is heel gemakkelijk om dit te doen. Ga naar het PDF-bestand en klik met de rechtermuisknop. Selecteer dan “Openen met”. Selecteer LibreOffice in het vervolgkeuzemenu. Het bestand wordt nu geopend met LibreOffice en elk deel van het document kan worden bewerkt en herschreven. Wees echter voorzichtig, in grote en complexe documenten kan de oorspronkelijke opmaak in het gedrang komen.

Wondershare PDFelement

Met Wondershare PDFelement gaan we dieper in op de details. Het is een programma waarmee u aantekeningen kunt maken, bewerken en toevoegen aan diverse bestanden die zijn opgeslagen in het PDF-formaat. Het werkt zeer goed en heeft ook OCR, wat betekent dat het gescande documenten en afbeeldingen kan omzetten in deelbare PDF-bestanden. U kunt PDF-bestanden ook converteren naar andere formaten, zoals Word, Excel, PowerPoint, EPUB, HTML, RTF en verschillende afbeeldingsformaten, zoals JPG, JPEG, PNG en TIFF.

AbleWord

AbleWord is ook een alternatief programma voor Microsoft Word, waarmee u documenten kunt schrijven en waarmee u op uw beurt PDF-bestanden kunt bewerken. Met dit programma kunt u tekst en afbeeldingen toevoegen, verwijderen en bewerken, de spelling controleren en zelfs tabellen en frames invoegen in diverse PDF’s. Om het te gebruiken, opent u gewoon het PDF-bestand met AbleWord. Er is geen andere bewerking nodig.

PDF Shaper

PDF Shaper is een zeer nuttig programma dat gespecialiseerd is in het omzetten van PDF-bestanden in documenten van het RTF-formaat. Natuurlijk heeft het een aantal hulpmiddelen om de gebruiker te helpen het bestand te bewerken. Het kan bijvoorbeeld verschillende elementen roteren en samenvoegen, en ook afbeeldingen omzetten in PDF. Het is daarom meer geschikt voor wie op zoek is naar functionele conversie en bewerking van een PDF-document in plaats van het herschrijven van een paar woorden of het invoegen van kleine details.

Adobe Acrobat Pro XI

Dit is een van de meest populaire tools, vooral in het bedrijfsleven, voor het bewerken van een PDF-bestand. Het is een programma dat een hele reeks hulpmiddelen biedt die zeer gemakkelijk te gebruiken zijn. Met Adobe Acrobat Pro XI kunt u ook verschillende bestanden die in PDF-formaat zijn opgeslagen, bewerken en vervolgens samenvoegen tot één enkel document. Het heeft ook zeer intuïtieve functies voor het reorganiseren van de pagina na het bewerken en stelt u in staat om grote hoeveelheden tekst en afbeeldingen snel te verwijderen. Het heeft drie grote gebreken: het is betaald, het staat geen conversies naar ePub bestanden toe en het heeft geen OCR systeem.

IceCream PDF Split & Merge

IceCream PDF Split & Merge is een programma dat weinig maar zeer eenvoudig te gebruiken tools biedt. Behalve het splitsen, combineren en herschikken van PDF-documenten, biedt de software niets anders. Maar dat zal heel gemakkelijk en ook heel snel gaan. Het wordt aanbevolen voor wie op zoek is naar een gebruiksvriendelijke oplossing en geen grote hoeveelheid documenten hoeft te converteren en te bewerken. De belangrijkste troeven zijn de mogelijkheid om een document in verschillende bestanden op te splitsen en een intuïtieve combinatie van pagina’s. Het biedt ook de mogelijkheid om documenten te versleutelen voor een betere beveiliging van de computer. Het grootste nadeel is de totale of bijna totale afwezigheid van goede hulpmiddelen voor schrijfbewerking.