Hoe het krediet van Three te controleren

Om het resterende krediet op een Three’s kaart te weten te komen, belt u gewoon gratis. Tenzij u een automatische herlaaddienst, kredietkaart of bankrekening hebt ingesteld, moet u uw SIM-saldo in het oog houden om uw abonnement te kunnen blijven gebruiken. Gelukkig is het controleren van je beltegoed op je mobiele telefoon een vrij eenvoudige handeling die slechts een paar seconden duurt.

Als je je bijvoorbeeld afvraagt hoe je je 3 beltegoed kunt zien, zijn er verschillende manieren om daar achter te komen. De mobiele operator, die na de fusie met Wind de grootste aanbieder van Italië is geworden, stelt u in staat te weten hoeveel geld u op uw kaart hebt staan met een eenvoudig telefoontje of door gebruik te maken van internetverbinding en de smartphone-app (maar ook het officiële webportaal). Kortom, u hoeft alleen maar de “handigste” manier te kiezen en u kunt uw 3 tegoed in een mum van tijd controleren.

Hoe komt u uw 3 tegoed te weten door te bellen

De meest directe manier om uw 3 tegoed te controleren is door het gratis nummer 4030 te bellen en de instructies van de ingesproken stem op te volgen. Indien u zich daarentegen in het buitenland bevindt en uw 3 krediet wenst te kennen, moet u het nummer +39 393 393 4030 bellen. Zoals u zich kunt voorstellen, is dit een internationaal gesprek met kosten die afhankelijk zijn van uw telefoonabonnement. Denk dus goed na voordat je belt terwijl je in een niet-Europees land bent (landen in de Europese Unie vallen onder Europese roaming).

Hoe kom je achter 3 tegoed via de app

Iphone- en Android-gebruikers kunnen de 3 Customer Area-app downloaden op hun toestel, waarmee ze hun account snel en eenvoudig kunnen beheren. Onder de verschillende gegevens die via de app kunnen worden verkregen, is uiteraard een indicatie van uw resterende krediet. Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot uw persoonlijke zone: als u verbonden bent met het datanetwerk van Three, opent u gewoon de app en wacht u tot de informatie is opgehaald; als u daarentegen via Wi-Fi bent verbonden, hebt u een persoonlijk profiel met een gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

Hoe vindt u 3-krediet op het web

De klantenzone van 3 is ook toegankelijk via de website van Three. Klik gewoon op “Klantenpagina” in de rechterbovenhoek, voer uw gegevens in wanneer daarom wordt gevraagd en wacht enkele ogenblikken. Zodra uw persoonlijke profiel is geüpload, kunt u uw krediet controleren en uw account naar eigen inzicht beheren.