Wat gebeurt er als je WhatsApp verwijdert

Ben je WhatsApp zat? Ontdek wat er gebeurt als je de app van je smartphone verwijdert of je WhatsApp-account definitief verwijdert

WhatsApp is een erg handige app, maar hij kan ook gevaarlijk worden. Vooral als je niet in staat bent het verschil tussen online en offline leven te begrijpen. Voor jongeren kan WhatsApp een allesomvattende applicatie worden die hen vervreemdt van de werkelijkheid en hen dwingt om altijd met hun ogen op hun smartphone te leven.

Als je niet langer tegen het lawaai van meldingen en groepsberichten kunt, heb je de optie om WhatsApp te verwijderen of de applicatie van je smartphone te verwijderen. Als je denkt dat het verwijderen van de app voldoende is om WhatsApp uit het oog te verliezen, heb je het mis. Om al je gegevens te verwijderen, moet je je WhatsApp-account verwijderen en alle stappen volgen die worden voorgesteld door de applicatie. Als je niet zeker bent over het verwijderen van WhatsApp, raden we je aan onze gids te lezen over wat er gebeurt als je je persoonlijke profiel verwijdert.

Het verschil tussen het verwijderen van de app en het verwijderen van je WhatsApp-profiel

Het verwijderen van de app van je smartphone en het verwijderen van WhatsApp-accounts zijn niet hetzelfde. Als je WhatsApp verwijdert van je smartphone, heb je tijdelijk geen toegang meer tot je profiel en kun je geen berichten meer versturen of ontvangen. Maar onze account blijft actief en andere gebruikers kunnen nog steeds onze profielfoto en status zien, inclusief het tijdstip waarop we voor het laatst hebben ingelogd. Als je de applicatie opnieuw installeert en de stappen volgt om je profiel te verifiƫren, ontvang je alle berichten en oproepen die je hebt gemist terwijl je was gedeactiveerd.

Als je besluit je WhatsApp-account te verwijderen, verlies je je berichtengeschiedenis, word je verwijderd uit groepen en wordt je profiel verborgen zodat niemand je profielfoto kan stelen.

De tweede optie is veel drastischer en verwijdert al je banden met WhatsApp. Als we besluiten in de toekomst terug te keren naar de applicatie, zijn we genoodzaakt een nieuwe account aan te maken.

Wat gebeurt er met oude berichten als je WhatsApp verwijdert

Als je WhatsApp verwijdert van je smartphone, blijven de berichten opgeslagen in de cloud en kunnen ze via een back-up worden hersteld als je besluit de applicatie opnieuw te installeren. Voor Android-gebruikers worden berichten opgeslagen op Google Drive en voor iOS-gebruikers in iCloud.

Wat gebeurt er met foto’s en video’s als je WhatsApp verwijdert

Wat gebeurt er met foto’s en video’s als je WhatsApp verwijdert van je smartphone betekent niet dat je alle ontvangen inhoud verwijdert. Foto’s, video’s en documenten worden nog steeds op je apparaat opgeslagen en je kunt ze op elk moment openen in het bestandsbeheer of de telefoongalerij.

Wat gebeurt er met WhatsApp-groepen als je de applicatie verwijdert

Het verwijderen van WhatsApp van je smartphone verwijdert je niet uit groepen waarin je zit en je verliest ook niet je beheerdersrol. Als je echter besluit je WhatsApp-account te verwijderen, verlies je al je beheerdersfuncties en word je ook verwijderd uit groepen.

Hoe verwijder je je WhatsApp-account

Om je WhatsApp-profiel te verwijderen, moet je je aanmelden bij de applicatie, klikken op Instellingen en vervolgens op Accounts. Een nieuwe pagina wordt geopend en u moet op “Delete Account” klikken. Op dit punt vraagt WhatsApp je om je telefoonnummer in te voeren en de verwijdering van je profiel te bevestigen.