Waarom WhatsApp Web geen verbinding maakt

Als WhatsApp Web niet werkt, zijn er verschillende oorzaken: een probleem met je internet thuis, of een downgrade van de applicatie

WhatsApp Web is de browserversie van de populaire instant messaging-dienst. Weinig mensen gebruiken WhatsApp Web, omdat weinigen bekend zijn met de functionaliteit ervan. Bijvoorbeeld als we foto’s en video’s die ons via chat zijn toegestuurd, willen opslaan op onze computer.

Soms kan het echter gebeuren dat WhatsApp Web geen verbinding maakt en onmogelijk te gebruiken is. De webversie van WhatsApp is compatibel met alle populaire browsers: Chrome, Firefox, Opera, Safari en Edge. Om het te gebruiken, moet u eerst een wizard uitvoeren waarbij u een QR-code van uw smartphone leest. Als je klaar bent en WhatsApp Web geen verbinding maakt, is er een probleem met je pc-verbinding of met de dienst zelf. Je ziet dan het bericht “Computer niet verbonden” boven de chatlijst.

WhatsApp Web maakt geen verbinding door verbindingsproblemen

Aangezien WhatsApp Web in een normaal browsertabblad draait en niet via een app op je smartphone, is de verbinding die het gebruikt om te werken niet afkomstig van je simkaart of mobiele provider, maar van Wi-Fi van je thuisnetwerk. Als er een probleem is met je vaste verbinding, kun je geen verbinding maken met de servers van WhatsApp. Het eerste wat u moet doen, is de stekker van uw router minstens 30 seconden uit het stopcontact halen en vervolgens weer in het stopcontact steken. Als dit niet werkt, moet u soms de serviceafdeling van uw internetprovider bellen.

WhatsApp Web maakt geen verbinding met uw bedrijfsnetwerk

Een speciaal geval zijn bedrijfsnetwerken, zoals die in de kantoren van grote bedrijven, universiteiten of andere openbare instellingen. In dit geval kan het netwerk worden gefilterd en automatisch de toegang tot bepaalde sites, waaronder WhatsApp, verhinderen. We zullen de dienst niet kunnen gebruiken.

WhatsApp Web maakt geen verbinding door serviceproblemen

Ten slotte is het ook mogelijk dat onze verbinding in orde is en er geen probleem is om verbinding te maken, maar dat WhatsApp Web nog steeds niet werkt. In dit geval is de meest waarschijnlijke reden een storing in de WhatsApp-dienst, dus het enige wat we kunnen doen is de verbinding verbreken in het menu met de drie verticale stippen en proberen opnieuw verbinding te maken. Als het niet werkt, is het een WhatsApp-probleem en moeten we wachten tot het is opgelost.