Hoe WhatsApp gebruiken op een tablet zonder simkaart

Met een paar trucjes kun je WhatsApp gebruiken op apparaten zonder sms

WhatsApp, de populairste instant messaging app, kan worden geïnstalleerd op smartphones en tablets. En dat niet alleen. Sinds enige tijd is het ook mogelijk om de app rechtstreeks vanaf je pc te openen met WhatsApp Web.

Vandaag bekijken we hoe je WhatsApp op iPads en tablets van Samsung, Asus, Lenovo, enz. kunt zetten, waarbij we onderscheid maken tussen tablets met SIM-kaart en tablets zonder SIM-kaart. Als je denkt dat dit laatste onmogelijk is, volg je gewoon de onderstaande instructies!

Hoe download ik WhatsApp naar tablets met SIM-kaart?

In het algemeen vereist WhatsApp dat het apparaat geschikt is voor SMS. De reden hiervoor is, zoals we allemaal weten, vrij eenvoudig: de app gebruikt de dienst om gebruikers een verificatienummer te sturen, zonder hetwelk zij geen toegang tot hun account zouden kunnen krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is WhatsApp te downloaden van de online winkel (Google Play Store voor Android en de App Store voor Apple) en de instructies te volgen, die inhouden dat je een telefoonnummer moet invoeren om te koppelen aan een profiel.

Niet alle tablets hebben echter een SIM-kaart, die zowel wordt gebruikt voor dataverbinding als voor het ontvangen van gesprekken en berichten. Je kunt WhatsApp niet installeren op deze apparaten. Of toch wel?

Hoe installeer ik WhatsApp op mijn tablet zonder SIM-kaart?

WatApp werkt zonder SIM-kaart? Ja, met behulp van een paar achterpoortjes is het mogelijk WhatsApp op iPads en andere tablets te zetten, zelfs als ze geen SIM-kaart hebben. Een SIM-kaart is immers alleen nodig tijdens de eerste installatie van de app, zodat het telefoonnummer van de gebruiker kan worden geverifieerd. Daarna hoef je je apparaat alleen nog maar aan te sluiten op een draadloos netwerk om WhatsApp te laten werken.

Maar hoe activeer je WhatsApp zonder SIM-kaart? Het proces is zeer eenvoudig en vereist geen speciale computervaardigheden. Eerst moet je WhatsApp downloaden van de online winkel. Daarna moet u de app installeren. Zodra u deze stap hebt voltooid, is de belangrijkste (en blijkbaar moeilijkste) stap het ontvangen van de validatiecode.

Er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen. Laten we eens nader kijken

Een oude SIM gebruiken

De eerste oplossing is het gebruik van een oude SIM-kaart die je niet meer gebruikt en die nooit gekoppeld is geweest aan een WhatsApp-account. In dit geval moet je je apparaat verbinden met een draadloos netwerk en de officiële WhatsApp-client downloaden. Zodra u dit hebt gedaan, moet u op de knop “Accepteren en doorgaan” klikken en uw oude telefoonnummer invoeren. Zodra je dat hebt gedaan, moet je op de knop “Accepteren en doorgaan” klikken en je oude telefoonnummer invoeren. Zodra je “OK” hebt gezegd, moet je wachten op een bericht op je oude telefoon met de activeringscode van de dienst, die je nodig hebt om terug te keren naar de smartphone waarop je WhatsApp wilt installeren en een account aan te maken.

WhatsApp gebruiken zonder SIM-kaart met een tijdelijk nummer

Het installeren van WhatsApp zonder telefoonnummer is helaas niet mogelijk. Als je echter geen oude simkaart hebt om de activeringscode naar toe te sturen, is er een andere manier om dit te doen, en dat is door naar Google te gaan en een tijdelijk telefoonnummer te zoeken. In feite zijn er sites op het internet waarmee je wegwerp telefoonnummers kunt gebruiken die ontworpen zijn om activerende sms-berichten van verschillende diensten te ontvangen, een soort nepnummer voor WhatsApp. Het is in feite belangrijk op te merken dat het niet gemakkelijk is er een te vinden die voor dit belangrijke berichtenportaal kan worden gebruikt, omdat de verstrekte nummers waarschijnlijk al zijn gebruikt om andere accounts te activeren. Het is echter goed om het te proberen en niet meteen ontmoedigd te raken. Gewoonlijk vereisen dergelijke sites geen e-mailregistraties of zelfs geen telefoonnummers om uw identiteit te bevestigen. Als je sites tegenkomt waarvoor je je moet registreren of geld moet betalen, ga dan ergens anders kijken.

WhatsApp Web

Weinig mensen weten dat je WhatsApp ook vanaf je computer kunt gebruiken, dankzij de WhatsApp Web-functie. Deze dienst is echter ook toegankelijk vanaf tablets en smartphones, gewoon door de desktopweergavemodus van uw browser te activeren. Het is echter belangrijk op te merken dat dit geen nieuwe WhatsApp-account aanmaakt, maar alleen herhaalt wat je op je telefoon hebt. Als je dit wilt doen, moet je de browser openen op de tablet of SIM-loze smartphone waarop je WhatsApp wilt gebruiken, naar web.whatsapp.com gaan en de bureaubladweergave van de browser inschakelen. Selecteer vervolgens “WhatsApp Web” in het menu en scan de QR-code die op het scherm van de SIM-loze smartphone/tablet verschijnt.

SIMS voor WhatsApp

Ten slotte zijn er ook SIM-kaarten op de markt met een eigen telefoonnummer, zodat je WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram, BBM en meer kunt gebruiken in vele landen over de hele wereld zonder je zorgen te hoeven maken over roamingkosten. Dit is handig voor wie veel buiten Europa reist, maar vrij duur. Zodra u de kaart hebt gekocht, moet u het activeringsproces via de officiële website van de dienst doorlopen en de APN’s op uw smartphone configureren, waarbij u de verstrekte instructies moet volgen.