De telefoon van €30 waar je WhatsApp mee kunt gebruiken

Energizer lanceert twee telefoons met een batterijduur van een week en die WhatsApp ondersteunen. De lanceringsprijs is minder dan €30

Na de mislukking van de Energizer Power Max P18K, de smartphone met een 18.000 mAh batterij die een week batterijduur bood maar er niet in slaagde genoeg fondsen te werven om de productie op gang te krijgen, is het Amerikaanse bedrijf weer in het nieuws met twee nieuwe toestellen. Deze keer heeft Energizer zijn focus echter verlegd naar de goede oude mobiele telefoons.

Het bedrijf heeft de Energizer E241 en Energizer E241S onthuld, twee oude-stijl mobiele telefoons met een fysiek toetsenbord die een goede batterijduur bieden, maar bovenal het gebruik van WhatsApp ondersteunen. Dit is te wijten aan het besturingssysteem dat op de toestellen is geïnstalleerd: KaiOS. Dit is een mobiel OS dat in opmars is en steeds vaker wordt gebruikt op goedkope mobiele telefoons: naast WhatsApp is het gebruik van Facebook, YouTube, Google Assistant en Maps mogelijk. De twee telefoons zullen ook in Italië op de markt komen tegen een zeer lage lanceringsprijs: €29,99 voor de Energizer E241 en €34,99 voor het iets krachtigere model dat ook 4G ondersteunt.

De kenmerken van de Energizer E241 en de Energizer E241S

Asthetisch gezien zijn het twee identieke smartphones. Beide hebben het klassieke mobiele telefoon-ontwerp, met een fysiek T9-toetsenbord en een 2,4-inch kleurenscherm. Onder de behuizing zitten echter de grootste verschillen. De Energizer E241 heeft een Spreadtrum SC7731E chipset met 512MB RAM en 4GB intern geheugen, uitbreidbaar via microSD. Het “S”-model heeft een Spreadtrum SC9820E chipset met dezelfde hoeveelheid RAM en interne opslagruimte. De E241S heeft ook 4G-ondersteuning.

Beide telefoons hebben een VGA-camera aan de achterkant voor het maken van foto’s van uw reizen, terwijl de voorkant een selfie-cam heeft. Er is ook een 3,5 mm audio-aansluiting voor het luisteren naar muziek en de radio.

De batterij heeft een capaciteit van 1900 mAh en biedt 28 uur gesprekstijd, 9 uur video afspelen en 6 dagen standby-tijd.

KaiOS, het besturingssysteem voor goedkope mobiele telefoons

De echte troef van de twee mobiele telefoons van Energizer is het KaiOS-besturingssysteem. Dit is een mobiel OS dat de laatste maanden in opmars is. Oorspronkelijk bedoeld voor goedkope toestellen die in opkomende landen werden verkocht, is het al snel een serieuze bedreiging geworden voor zowel Android als iOS. Zo veel zelfs dat Google heeft besloten om maar liefst 50 miljoen dollar in KaiOS te investeren.

Voorlopig is het alleen beschikbaar in goedkope apparaten, die voor iets meer dan 20-30 euro kunnen worden gekocht. De grote verdienste van KaiOS is dat het toepassingen als WhatsApp en Facebook in oude mobiele telefoons heeft gebracht. In de KaiStore, de online winkel gewijd aan KaiOS-telefoons, vindt u veel populaire toepassingen: YouTube, Kaarten en u kunt zelfs de spraakassistent van Google installeren.

Hoeveel kost de Energizer E241 en Energizer E241S

Energizer heeft zich gericht op waar voor je geld: de E241 is te koop voor €29,99 en de ‘S’-versie voor €34,99.