Hoe activeer je Sky op Digitaal Terrestrisch

Om Sky zenders op Digitaal Terrestrisch te bekijken moet je een abonnement activeren: hier is de procedure, de kosten en hoe het werkt.

Misschien wist je het niet, maar je kunt Sky gemakkelijk op Digitaal Terrestrisch bekijken zonder een vervelende antenne te hoeven installeren. Dat is uiteraard na het nemen van een abonnement op de dienst die door de betaaltelevisiegigant wordt aangeboden, afhankelijk van het pakket dat past bij de behoeften van elke klant. Het spreekt vanzelf dat deze mogelijkheid velen zou kunnen aanspreken, die willen genieten van programma’s, series, films en shows, vaak exclusief. En dat vanuit uw luie stoel thuis.

Het gaat om een procedure waarmee u toegang krijgt tot het aanbod van Sky, zonder dat u door de schotel hoeft, en alleen met de door het bedrijf geleverde hulpmiddelen. Deze procedure is het onderwerp van deze gids, waarin we ontdekken hoe u uw Sky-abonnement op digitale terrestrische televisie activeert, hoe het werkt, hoe u toegang krijgt tot vrij te ontvangen zenders, en tot slot hoe u de streamingdienst Sky Go gebruikt, die in het aanbod is opgenomen.

Sky-abonnement op digitale terrestrische televisie: kosten en hoe het werkt

Sky-abonnee worden op digitale terrestrische televisie is heel eenvoudig: om de kanalen van uw interesse te bekijken, hoeft u alleen maar een van de vele aanbiedingen te kiezen die beschikbaar zijn in de lijst van de beroemde betaaltelevisie; niet alleen dat, u hebt ook een kaart en een CAM-module nodig, of anders een decoder, die betaaldiensten op digitale terrestrische televisie mogelijk maken. Als u niet goed weet hoe u de weg moet vinden, kunt u op de officiële website van Sky een lijst vinden van alle compatibele toestellen, evenals een speciaal “instappakket” waarin alles zit wat u nodig hebt voor activering. Als u echter wel in het bezit bent van een decoder of een CAM-module, maar niet van de kaart, dan zal Sky u deze op verzoek gratis toesturen tijdens de activering van de door u gekozen module op uw digitale terrestrische.

Het is goed om te onthouden dat u vervolgens, ongeacht het gekozen pakket, activeringskosten van 39 euro in rekening worden gebracht. Zodra u het contract hebt ondertekend, kunt u uw Sky-abonnement op digitale terrestrische televisie activeren, hetzij autonoom en volledig online, hetzij door contact op te nemen met een operator van de in Londen gevestigde onderneming, per telefoon, op het nummer 02.7070, of bij een van de vele verkooppunten die over heel Italië zijn verspreid. Als u zelf verder wilt gaan, moet u verbinding maken met de Sky-website, uw abonnement samenstellen selecteren, die u links onderaan vindt, en klikken op de optie Digital terrestrial. Kies de toevoegingen die u wenst te doen en klik op Doorgaan, vergeet niet Ja, ik heb al een kaart aan te vinken als u een geactiveerde kaart hebt. Voer tot slot de code in het veld Smart Card Code in.

Als u nog geen Sky Card hebt, selecteer dan Nee, ik heb nog geen kaart om er een aan te vragen: de wachttijd bedraagt over het algemeen 4 werkdagen vanaf de activering van het aanbod. Op dit punt zal de nieuwe pagina u vragen uw gegevens in te vullen in de rubrieken Persoonlijke gegevens en Adres, en u uitnodigen het vinkje aan of uit te zetten voor het toesturen van mededelingen over initiatieven, commerciële aanbiedingen, vragenlijsten en marktonderzoek. Wat de betaling betreft, kunt u het contract activeren door te kiezen tussen rekening-courant, creditcard en Postepay.

Hoe kijkt u naar Sky-kanalen op digitale terrestrische kanalen

Om te beginnen met het kijken naar kanalen op digitale terrestrische kanalen, neemt u uw Sky-kaart en steekt u deze in de CAM-module of een decoder die is uitgerust met een smartcard-sleuf. Als alles goed is gegaan, stem dan af op een Sky kanaal en bel 02.917171. Voer de klantcode in die op het contract staat vermeld en het telefoonnummer dat u bij de activering van uw abonnement hebt opgegeven. Volg daarna de eenvoudige instructies van de gidsstem om de activering van de kaart te voltooien. Als u Sky digitaal wilt bekijken zonder contract, kunt u afstemmen op enkele gratis zenders van het bedrijf, namelijk Sky TG24, gewijd aan nieuws, TV8, bedoeld voor entertainment, en het meer “generalistische” Cielo.

Hoe kijkt u Sky Go op digitale ether

Wanneer u een Sky-abonnement activeert op digitale ether, kunt u ook Sky Go bekijken, waarbij alle inhoud wordt weergegeven op de schermen van computers, smartphones en tablets, maar niet meer dan twee apparaten in totaal en nooit tegelijkertijd. De dienst is inbegrepen in bijna alle betaaltelevisiepakketten en kan rechtstreeks vanaf de Sky-website worden geactiveerd. Zodra u bent verbonden, klikt u op de knop Aanmelden rechtsboven, voert u de gegevens in die bij uw Sky ID horen in de velden Gebruikersnaam, E-mailadres en Wachtwoord en klikt u op de knop Aanmelden. Ga nu naar de doe-het-zelf-sectie, klik op Promoties en vervolgens op Sky Services om Sky Go te kiezen en aan je winkelmandje toe te voegen. Om te kunnen werken, moet je natuurlijk de Sky Go-app downloaden op je pc of smartphone/tablet, zowel de iOS- als de Android-versie.