Urban X, het wiel dat van je fiets een elektrische fiets maakt

Urban X is een apparaat waarmee je van je fiets een elektrische fiets kunt maken door een wiel te verwisselen en een klein gaspedaal op het stuur te plaatsen

Je trapt bergop en op een gegeven moment ben je gedwongen te stoppen. Je bent te moe om door te gaan. En op dat moment heb je spijt dat je niet zo’n fiets met trapondersteuning hebt gekocht. Een start-up bedrijf is op een idee gekomen: een systeem dat van een gewone fiets een elektrische maakt.

Hoe? Simpelweg door één wiel te vervangen, het voorwiel om precies te zijn, en een klein gereedschap aan het stuur toe te voegen. Dat is alles. Uw oude fiets zal op magische wijze beginnen te “draven” dankzij de stimulans van het elektrische apparaat. Urban X, de naam die het bedrijfje aan het systeem heeft gegeven, duurt slechts een paar seconden om te installeren: 60, volgens de startup. Om het project te financieren, is de startup een campagne gestart op Kickstarter, een van de belangrijkste crowdfundingplatforms. Hoeveel soorten fietsen kunnen worden omgebouwd? Bijna allemaal.

Features of the Urban X

Nu gaan we de e-bike eens van dichterbij bekijken. Laten we beginnen met het wiel, het hart van het apparaat. Hij wordt aangedreven door een elektrische motor en een verwijderbare batterij. Er zijn twee versies van de motor: het 350 Watt model, waarmee de fiets 30 mijl kan afleggen (in kilometers meer dan 48) en een topsnelheid van meer dan 30 kilometer per uur kan bereiken. Het 240 Watt model heeft dezelfde autonomie als de grotere motor, maar stelt de Urban X in staat een topsnelheid van 15 mijl per uur (24 in km/h) te bereiken. Een sleutelrol wordt gespeeld door de gashendel, die op het stuur van de fiets is geplaatst en waarmee trapondersteuning kan worden geactiveerd.

Hoe de e-bike werkt

Prijs en releasedatum

Urban X zal volgens de roadmap van de startup vanaf juli 2017 aan backers worden geleverd. Wat de prijs betreft: de basisversie begint bij 299 dollar en de premiumversie bij 399 dollar.