Skype, hoe verander je de achtergrond van je videogesprek

Skype werkt bij en introduceert de mogelijkheid om de achtergrond van videogesprekken te veranderen door een aangepaste afbeelding in te stellen. Zo doe je dat

Skype vecht terug en probeert, na te zijn ‘bedreigd’ door Zoom, het verloren terrein goed te maken. De videoconferentiedienst heeft altijd ups en downs gekend sinds hij door Microsoft werd overgenomen, en met de explosie van Covid-19 en het verplichte smart wokken voor miljoenen mensen, is gebleken dat hij een beetje achterloopt op het gebied van functionaliteit. Daarom heeft Skype de afgelopen weken een hele reeks nieuwe tools uitgebracht, waaronder de mogelijkheid om de achtergrond van het videogesprek te veranderen.

Het succes van diensten als Zoom, Jitsi en Houseparty heeft de ontwikkelaars van Skype ervan overtuigd de mouwen op te stropen en het programma te updaten. Het resultaat is Skype Meet, waarmee je videogesprekken kunt voeren met maximaal 50 mensen zonder lid te hoeven zijn van Skype, en nu ook de mogelijkheid om de achtergrond van het videogesprek te veranderen, een functie die al aanwezig is op Zoom. Hier leest u hoe het werkt en hoe u het op uw pc kunt gebruiken.

Skype: de nieuwe update

Microsoft heeft een nieuwe update gelanceerd voor zowel de web- als de desktopversie van Skype. De nieuwe update 8.59.0.77 introduceert veel nieuwe functies, waaronder een nieuwe mogelijkheid om de achtergrond aan te passen, “geleend” van Zoom.

Om de achtergrond van uw Skype-gesprek te wijzigen, moet u de app bijwerken naar de nieuwste versie die beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux. Op dit punt moet u naar “Instellingen” gaan, “Audio” selecteren en vervolgens op “Video” klikken. Hier kunt u de optie “Kies achtergrondeffect” kiezen en een nieuwe afbeelding toevoegen om de achtergrond van het videogesprek aan te passen. Helaas is de nieuwe functie nog niet vrijgegeven voor de Skype-app op Windows 10.

Skype: wat is er nog meer nieuw

Niet alleen wallpapers. Microsoft heeft met de nieuwste Skype-update een aantal nieuwe functies geïntroduceerd. Het is nu eindelijk mogelijk om bestanden te delen met Mac-producten, gespreksbedieningen zijn sneller toegankelijk door interactie in het chatmenu en tot slot zijn een aantal bugs en fouten verholpen, evenals verschillende stabiliteitsverbeteringen.