Socratic, de app die je wiskundehuiswerk voor je maakt

Socratic is een gratis app, exclusief beschikbaar voor iOS-gebruikers, die leerlingen helpt wiskundeproblemen te begrijpen en op te lossen

Wiskunde is een van de vakken die het meest gehaat wordt door leerlingen. Op de lagere school lijkt het allemaal heel eenvoudig: optellen, aftrekken en wat vermenigvuldigen. Maar op de middelbare school, wordt alles erg ingewikkeld: trigonometrie en functies. Uren en uren studeren zonder iets te kunnen oplossen. Nu, dankzij de Socratic app, wordt zelfs wiskunde gemakkelijker: stel de functie op en de app lost het in een mum van tijd op.

Deze app, die gespecialiseerd is in het oplossen van wiskunde-opgaven, is exclusief ontworpen voor iOS-gebruikers. De app lost niet alleen wiskundeproblemen op. Dat wil zeggen, het geeft niet alleen het juiste resultaat. Het legt de leerling ook uit hoe hij de vragen moet oplossen, waarbij de te nemen stappen op een duidelijke en precieze manier worden geanalyseerd. De ontwikkelaars leggen uit dat het belangrijkste doel van de app is om leerlingen te helpen wiskunde te begrijpen en niet om ze een snelle en gemakkelijke oplossing voor hun huiswerk te bieden.

Hoe werkt Socratic

De vraag rijst nu: hoe werkt Socratic? Dat wil zeggen, hoe lost de toepassing alle problemen op. Heel eenvoudig op te lossen door een foto te nemen met de camera van je telefoon. Als alternatief kan het probleem ook handmatig met het toetsenbord worden ingevoerd. Zodra u de stap hebt voltooid,  drukt u op enter en de app begint de taak uit te voeren met uitleg stap voor stap over het oplossen van de functie. Socratic ondersteunt niet alleen wiskunde, het kan ook vragen beantwoorden over scheikunde, geschiedenis en natuurkunde. Het is beter dan een eenvoudige Google-zoekopdracht omdat het ook verwante onderwerpen en diepgaande uitleg biedt. Socratic is een gratis app die gemakkelijk kan worden gedownload in de App Store en de Google Play Store.

De video bovenaan is afkomstig van YouTube

Enkele van de video’s in dit gedeelte zijn afkomstig van het internet en worden daarom beschouwd als behorend tot het publieke domein. Indien de proefpersonen in deze video’s of de auteurs bezwaar hebben tegen de publicatie ervan, kunt u eenvoudig om verwijdering ervan verzoeken door een e-mail te sturen naar: [email protected]. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen.