Hoe de Instagram Layout-app werkt

Om originele composities te maken en je foto’s te bewerken in Instagram Stories, download je de Instagram Layout-app – hier lees je hoe het werkt en hoe je het gebruikt.

Instagram wordt wereldwijd steeds populairder, vooral voor het plaatsen van afbeeldingen en video’s. Maar de dienst is in de loop der jaren geëvolueerd, en met de meest recente toepassing, Layout by Instagram, kunt u uw foto’s bewerken om unieke en opvallende composities te maken, die u kunt delen met al uw contacten, of gewoon de geïntegreerde toepassing Photo Booth gebruiken, om uw composities aan te passen. Kortom, het is echt een handige tool, vooral voor degenen die een influencer-profiel op Instagram willen opbouwen, een profiel dat door duizenden of zelfs miljoenen mensen wordt gevolgd, en die daarom hun imago zo goed mogelijk moeten beheren.

Waarom Layout gebruiken

De ontwikkelaars van Instagram besloten deze app te ontwikkelen op basis van de constatering dat gemiddeld een vijfde van de gebruikers graag collages van afbeeldingen deelt. En omdat je op Instagram geen fotocollages kon maken, besloten ze een eenvoudige en intuïtieve app te bedenken om het probleem te omzeilen. De oplossing om een afzonderlijke app in te voeren, maakte de werking van Instagram niet ingewikkelder. Op die manier doet elke app zijn werk goed zonder overbodig of te zwaar te worden. Dit is een vrij wijdverspreide methode, vooral bij het beheer van sociale netwerken die dagelijks miljoenen actieve gebruikers hebben.

Het potentieel van Layout

Deze applicatie, Layout voor Instagram, werkt op een intuïtieve en zeer eenvoudige manier, zodat u elke creatieve stap van de compositie gemakkelijk kunt beheren. Afbeeldingen kunnen worden omgedraaid, versleept, verplaatst, veranderd, details vergroot en verkleind. Kortom, een reeks handige hulpmiddelen om uw verhaal op de meest boeiende en onderhoudende manier te vertellen.

Met de Instagram Layout kunt u tot negen afbeeldingen combineren en deze naar wens aanpassen om absoluut unieke resultaten te verkrijgen. Met de Photo Booth kunt u unieke momenten van de dag vastleggen, terwijl u met het tabblad Gezichten snel foto’s kunt terugvinden waarop mensen staan afgebeeld. Elke combinatie kan worden verrijkt met talloze filters en creatieve tools die door Instagram beschikbaar worden gesteld voor fantastische resultaten.

Hoe Instagram Layout werkt

In tegenstelling tot traditionele foto-apps kenmerkt Instagram Layout zich door zijn gebruiksgemak: het is een rechttoe rechtaan, intuïtief programma dat iedereen kan leren gebruiken. Maar bovenal, het is zeer veelzijdig. In tegenstelling tot andere soortgelijke apps heeft Instagram Layout geen vooraf gedefinieerde rasters waarin foto’s kunnen worden geplaatst, maar laat het de verbeelding en creativiteit van gebruikers de vrije loop, zodat zij de ruimte naar eigen inzicht kunnen indelen.

Hoe Instagram Layout werkt

Het is dus belangrijk om te weten hoe je Instagram Layout gebruikt, om er het maximale uit te halen. Om dit te doen, logt u in op Instagram en klikt u op het kleine huisicoontje linksonder en vervolgens op het camerasymbool linksboven. Vervolgens verschijnt het scherm voor het maken van verhalen, waarin je door de verschillende opnamemodi scrollt en uitkomt bij de modus Lay-out.

Je moet dan de foto’s selecteren die je in je compositie wilt opnemen, waarbij je ze uit je camerarol op je mobiele telefoon haalt. Layout heeft een algoritme dat automatisch de gezichten op de foto’s herkent en ze in een aparte bibliotheek weergeeft, zodat u sneller een selectie kunt maken. U kunt kiezen uit maximaal negen verschillende foto’s.

Collage maken op Layout voor Instagram

Terwijl u de geselecteerde foto’s toevoegt, laat Layout voor Instagram u een reeks mogelijke collagecomposities zien. Als je klaar bent, kies je gewoon degene die je het mooist vindt. Vervolgens kunt u uw compositie een persoonlijk tintje geven. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. In de eerste plaats kunt u de ruimte die elk beeld inneemt wijzigen door het te vergroten of te verkleinen. U kunt ook details benadrukken of de foto’s draaien, of ze spiegelbeeldig maken.

Sommige kaders kunnen, via Photo Both, worden gebruikt om spontane foto’s te maken die in de compositie worden opgenomen. Als je klaar bent met bewerken, kun je de collage opslaan op je smartphone, of delen op Facebook, en natuurlijk direct posten op je Instagram-profiel. In het laatste geval kun je op Instagram ook effecten en filters toevoegen, net als bij alle andere foto’s, om je werk nog persoonlijker te maken.