Hoe maak je fotocollages met Instagram

Wil je een collage maken voor Instagram? Er zijn tal van apps waarmee je meerdere foto’s kunt combineren en decoreren zoals jij dat wilt – hier zijn ze

Heb je een zakelijk Instagram-account? Wilt u een creatieve en aantrekkelijke muur bouwen voor uw persoonlijke profiel? Maak een collage van je beste foto’s en post die op je Stories of feed. Er zijn tal van apps waarmee je twee of meer foto’s kunt combineren tot een enkele afbeelding en een kader, sticker en tekst kunt toevoegen om geweldige content te creëren.

Collages kunnen om vele redenen worden gebruikt. Plan je een verjaardagsfeestje? Maak een creatieve compositie van alle mooie momenten en post die op je profiel, met tags naar je vrienden. Ook kunnen collages worden gebruikt om slechts twee foto’s te combineren, zoals de #10yearschallenge, de virale uitdaging waarbij de foto van een persoon tien jaar geleden wordt vergeleken met een foto in het heden. U kunt zich laten inspireren door vele profielen die collages al op originele en creatieve manieren gebruiken. Hier zijn de apps die je zullen helpen bij het maken van je eigen.

Apps voor het maken van collages op Instagram: Instagram Layout

Instagram Layout App Store (beschikbaar in Google Play Store en ) is de populairste app voor het maken van collages om direct op je Stories of profiel te plaatsen. Het gebruik ervan is heel eenvoudig: nadat u het hebt gedownload en toestemming hebt gegeven voor toegang tot de fotogalerij, kunt u verder gaan met de compositie. Selecteer de foto’s en kies de lay-out die u het beste bevalt. Als u klaar bent, tikt u op Opslaan en deelt u de afbeelding op Instagram. Met de app kun je ze ook op Facebook plaatsen of gewoon op je smartphone opslaan.

PicsArt: pas je collages aan op Instagram

Een alternatief is PicsArt, waarmee je niet alleen collages kunt maken, maar waarmee je ook je foto’s kunt bewerken. In dit geval kunt u ze met plezier aanpassen. De lay-outs zijn verschillend: u kunt kiezen uit voorgeprogrammeerde lay-outs of vrije lay-outs, d.w.z. u kunt ze helemaal naar eigen smaak samenstellen. Ten slotte biedt de Frame-functie verschillende kleurrijke en versierde thema’s. Je kunt filters en tekst toevoegen en je compositie in slechts een paar stappen op Instagram plaatsen. De app is te gebruiken op Android- en iOS-smartphones.

Pic Collage: filters, kaders en stickers voor je collages

De derde app heet Pic Collage en ook die biedt veel verrassingen voor wie zijn collages op Instagram wil aanpassen. U kunt bijvoorbeeld verschillende formaten, indelingen en kaders invoegen, en ook een achtergrondkleur om de collage nog mooier te maken. Om de foto’s in de collage te bewerken en te centreren, hoeft u er alleen maar op te tikken en er wordt een venster geopend met de verschillende opties. Zodra de collage is gemaakt, kun je tekst en stickers toevoegen of met de hand krabbelen.

Dit zijn de drie beste apps die er zijn voor wie collages op Instagram wil maken. Het advies is om ze allemaal te testen en te kiezen welke je wilt houden om je feed en Stories nog interessanter en boeiender te maken. Vergeet niet dat Instagram eind december is begonnen met het uitrollen van de collagefunctie voor Stories en dat deze naarmate het vordert naar alle landen zal worden uitgerold. Als je het nog niet ziet, gebruik dan apps van derden om ze te maken.