Na Realme maakt Oppo zijn magnetische draadloze oplaadsysteem, MagVOOC, officieel: twee opladers, een powerbank en een futuristisch project
Het was slechts een kwestie van tijd voordat Oppo de MagDart-technologie van Realme officieel zou maken onder zijn eigen naam. Niet iedereen weet dat Realme een bedrijf is dat een paar jaar geleden door Oppo is opgericht om een ander alternatief in het Android-landschap te bieden dat erin slaagde om productkwaliteit en redelijke prijzen te combineren.
Dus hoewel het twee autonome bedrijven zijn, die binnen dezelfde holding (BBK Electronics) graviteren, is het alsof ze een en hetzelfde ding zijn, en Realme’s MagDart magnetische draadloze oplader mini-revolutie was slechts een kwestie van tijd voordat het op zijn minst bij de industriĆ«le mogelijkheden van Oppo, het belangrijkste merk van de hele groep, terechtkwam. En zo geschiedde: op Smart China Expo 2021 presenteerde Oppo MagVOOC, haar eigen interpretatie van Xiaomi’s MagDart, een krachtige magnetische draadloze oplader. Het Chinese bedrijf ging nog een stap verder en toonde een prototype van een draadloos oplaadsysteem dat in staat is een toestel op te laden dat niet op het oplaadstation rust, en dus op afstand kan worden opgeladen.
De 40W MagVOOC-oplader
Oppo, met andere woorden, jaagt innovatie aan als waarschijnlijk nooit tevoren, en heeft parallel aan zijn investeringen in smartphonefotografie ook investeringen gedaan in oplaadtechnologie. Deze investeringen hebben hun vruchten afgeworpen in het licht van de mogelijkheden die worden gedemonstreerd door het MagVOOC magnetisch draadloos oplaadsysteem, een naam die het kenmerk van het “Mag di magnetic” systeem combineert met het kenmerkende VOOC snellaadsysteem van Oppo.
Het vlaggenschip van de MagVOOC magnetische draadloze lader biedt 40 watt, wat zeker niet te weinig is voor draadloos opladen: een van de momenteel compatibele apparaten, de Oppo Ace2, kan volledig worden opgeladen, d.w.z. van 0 tot 100 procent, in slechts 56 minuten, ondanks de vrij capabele batterij van 4.000 mAh.
De 40 watt lader is ook compatibel met de modellen die niet specifiek voor MagVOOC zijn ontworpen. De Oppo Find X3 is er daar een van: die kan de magnetische draadloze oplader niet op vol vermogen gebruiken, maar laadt toch op met een opmerkelijke 30 watt.
Oppo’s MagVOOC’s ondersteuning voor de Qi-standaard is interessant: het kan elk Qi-compatibel apparaat draadloos opladen tot een vermogen van 15 watt, zelfs niet-Oppo-producten.
De 20 watt MagVOOC lader
Dan is er de 20 watt MagVOOC lader, die dunner is dan zijn voorganger, maar ook minder krachtig en dus sneller. Hij is ook Qi-compatibel: hij kan elke gadget opladen met draadloos opladen met een vermogen van 10 watt.
De MagVOOC powerbank
Er is ook plaats voor de MagVOOC powerbank met een interne batterij van 4.500 mAh die kan bogen op een vermogen van 20 watt. Hij kan in twee uur worden opgeladen, is Qi-standaard en levert 10 watt in bedrade modus via USB-C.
Oppo Air Charing, opladen op afstand
Finitief is Oppo Air Charging, een apparaat dat in de toekomst tot 7,5 watt ‘op afstand’ kan leveren. Een kleine afstand natuurlijk, maar genoeg om je voor te stellen dat je een smartphone zou kunnen opladen zonder het gedoe van een oplaadkabel terwijl je hem blijft gebruiken.