Hoe te kiezen tussen iPhone XR vs iPhone 11

iPhone XR vs iPhone 11: wat zijn de belangrijkste verschillen qua design, formaat, kleur, prijs en andere belangrijke technische kenmerken? Wij zullen deze vraag, die velen zich stellen na de recente release van de iPhone 11 (koop hem nu op Amazon UK), beantwoorden door de twee smartphones op alle mogelijke manieren met elkaar te vergelijken.

iPhone XR vs iPhone 11: verschillen in uiterlijk

De iPhone XR en iPhone 11 hebben beide een vergelijkbaar ontwerp. Tenminste blijkbaar. Het schermformaat van beide schermen is hetzelfde, namelijk 6,1 inch. Ze hebben ook hetzelfde beeldscherm, een IPS LCD Liquid Retina HD, het beste dat Apple tot nu toe heeft geproduceerd. De aluminium behuizing van de smartphones is ook hetzelfde, met een glazen achterkant. Qua voetafdruk en gewicht zijn ze ook vrijwel identiek: 150,9 mm x 75,7 mm x 8,3 mm elk, en het gewicht is 194 gram. Er zijn echter verschillen, soms kleine, soms grote. Laten we eens kijken welke dat zijn.

Kleuren

De verschillen, die uw aankoopbeslissing zeker niet zozeer zullen beïnvloeden, zijn die met betrekking tot de kleuren: de kleurvarianten van de iPhone 11 in vergelijking met de iPhone XR (Koop hem op Amazon IT) zijn meer pastel in hun aanpak en zijn, als gevolg daarvan, meer aangenaam voor het oog. Hier zijn de pastelkleuren van de iPhone 11: wit, paars, groen, geel, zwart en rood.

Waterbestendigheid

De iPhone XR naar iPhone 11 upgrade ziet een verbetering in waterbestendigheid. Terwijl de iPhone XR een IP67-certificaat heeft, wat betekent dat hij tot 1 meter gedurende 30 minuten kan worden ondergedompeld, heeft de iPhone 11 een IP68-certificaat, wat betekent dat hij tot 2 meter gedurende 30 minuten kan worden ondergedompeld. De PRO-versie van de iPhone 11 is waterbestendig tot 4 meter voor dezelfde periode.

Camera

Het belangrijkste verschil bij het vergelijken van de iPhone XR vs de iPhone 11 is de camera. Terwijl de iPhone XR een enkele lens heeft, heeft de iPhone 11 twee sensoren aan de achterkant.

De twee camera’s van de iPhone 11 (12MP Wide en 12MP Ultra Wide) hebben twee sensoren: een met een 1/8e brandpuntsafstand en een andere, ultra-groothoek, f/2.4 diafragma met een beeldhoek van 120°. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de iPhone XR, die een camera met een 1/8e brandpuntsafstand heeft. Dankzij het nieuwe cameracompartiment is het mogelijk opnamen te maken met 2X optische zoom en tot 5X digitale zoom. Bovendien is de ultra-groothoeksensor uitgerust met een optische beeldstabilisator.

Video-verbeteringen zijn ook evident. Hoewel beide modellen opnamen in 4K met 60 fps ondersteunen, kun je met de iPhone 11 direct zoomen en richten, wat ondenkbaar was met de iPhone XR. De Pro-versie van de iPhone 11 beschikt zelfs over een drievoudige camera en dubbele optische beeldstabilisatie op de ultragroothoek- en telefoto-sensoren.

Als het gaat om de fotomodi op de iPhone 11 in vergelijking met de iPhone XR, is het vermeldenswaard de nachtmodus die gebruikmaakt van Smart HDR, een geweldige functie die nog nooit is vertoond op andere concurrerende smartphones, die onderwerpen op foto’s herkent en deze op intelligente wijze belicht, zonder dat de foto’s er kunstmatig uitzien. Overmatige ruis wordt aangepakt door Deep Fusion, een innovatief nieuw beeldverwerkingssysteem.

iPhone XR vs iPhone 11: geheugen, batterij en prestaties

Een ander groot verschil in de vergelijking tussen de iPhone XR en de iPhone 11 ligt in de hardware. Zoals verwacht kan de processor van de iPhone 11 alleen maar beter worden.

CPU

Terwijl de iPhone XR gebruikmaakt van een A12 Bionic, maken de iPhone 11- en PRO-modellen gebruik van een A13 Bionic-processor. Opnieuw heeft Apple de chip van de volgende generatie omschreven als de best presterende SoC die momenteel op de markt is.

Hoewel beide processors gebaseerd zijn op de “Neural Engine” (CPU’s integreren twee hardwareversnellers voor machinaal leren), gaan we op de iPhone 11 over naar de derde generatie. De A13 Bionic kan dankzij de 64-bits Fusion-chip ingewikkelder taken met hogere snelheden uitvoeren. De 64-bit Fusion-chip belast de batterij niet, waardoor de batterij langer meegaat. Naast de snellere CPU beschikt de iPhone 11 ook over een 20 procent snellere GPU in vergelijking met de iPhone XR, waardoor het stroomverbruik tot 40 procent daalt.

Geheugen

De opslagcapaciteit van de iPhone 11 is beschikbaar in 64 GB, 128 GB en 256 GB, terwijl de iPhone XR alleen beschikbaar is in 64 GB en 128 GB, hoewel de 256 GB-versie momenteel tegen scherpe prijzen verkrijgbaar is. De iPhone 11 Pro gaat zelfs tot 512 GB. Als u niet zeker weet welke opslaggrootte u moet kiezen, zijn hier een paar belangrijke punten. Een iPhone van 64 GB kan ruwweg 1.000 nummers, 2.500 foto’s, een uur 4K-video met 30 fps, ongeveer 20 van de meest gedownloade apps, 10 games en twee pakketten met apps van het moederbedrijf opslaan.

Als je je telefoon in dat bereik gaat gebruiken, raden we aan een iPhone XR of iPhone 11 met deze opslaggrootte te kopen. Als u uw telefoon professioneel gaat gebruiken, of als u gewoon veel meer ruimte nodig hebt voor uw video’s, foto’s en entertainment, kunt u het beste voor een groter geheugen gaan. Maar zelfs als je een iPhone met 64 GB koopt, kun je overwegen om je te abonneren op iCloud, waarmee je geheugen op je telefoon kunt vrijmaken en je foto’s online kunt opslaan.

Batterij

De iPhone 11 heeft een langere batterijlevensduur dan de iPhone XR. Hij wint 1 uur meer dan het 2018 iPhone model. Het verschil is dus minimaal. Er zijn tal van tests uitgevoerd door professionele recensenten die hebben aangegeven dat de batterijduur van de twee smartphones qua prestaties vrijwel gelijk is.Om precies te zijn beweert Apple echter dat de iPhone 11 tot 17 uur video en 65 uur audio kan afspelen, dankzij de nieuwe 3100 mAh-batterij, die groter is dan de 2942 mAh-batterij van de iPhone XR.

De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Max beloven zelfs respectievelijk 18 uur en 20 uur video af te spelen. Wat de stroomvoorziening betreft, zijn de nieuwe iPhones, net als hun voorgangers, voorzien van 5W-opladers. Beide Apple-toestellen zijn ook compatibel met afzonderlijk verkrijgbare voedingen van 18 W en snelladen (50% in 30 minuten).

iPhone XR vs iPhone 11: beste prijzen

Wanneer er nieuwe iPhones komen, dalen de prijzen van eerdere modellen duidelijk. Momenteel is de beste prijs voor een iPhone XR €558. De iPhone 11 kost echter minder in vergelijking met de iPhone X bij zijn eerste marktintroductie. De prijs van de iPhone X in 2018 was meer dan 1.000 dollar. De iPhone 11 had bij zijn debuut een catalogusprijs van 839 euro. Hoewel dit nog steeds bijzonder hoge prijzen zijn voor beide modellen van Apple, komen ze dichter in de buurt dan hun concurrenten.

Als je op zoek bent naar de beste prijs voor een iPhone 11 of zijn voorganger, raden we je aan te wachten tot Apple’s Black Friday eind november. In ieder geval is het nu een goed moment om iPhones te kopen, omdat je er in ieder geval zeker van kunt zijn dat er pas volgend jaar weer een nieuw model uitkomt. Een maand of twee na de lancering van een nieuw iPhone-model is in feite de beste tijd om er een te kopen.