Skype Meet Now, hoe videogesprekken te voeren zonder account

Skype heeft Meet Now gelanceerd, een web-app waarmee je gesprekken kunt opzetten en eraan kunt deelnemen zonder dat je een account op het platform hoeft te hebben. Zo werkt het

Skype probeert een inhaalslag te maken op Zoom en lanceert een nieuwe functie: Meet Now, waarmee je kunt deelnemen aan een videogesprek zonder dat je een geregistreerde account op het platform hoeft te hebben. Sinds de vergrendeling begon met de verplichting voor veel bedrijven om in de slimme werkmodus te werken, hebben de toepassingen voor videogesprekken een onverwachte groei doorgemaakt. Een van de belangrijkste begunstigden is Zoom, dat dankzij zijn gebruiksgemak snel een favoriet is geworden onder werknemers over de hele wereld.

De reden is heel eenvoudig: je hoeft je niet te registreren en je kunt gewoon op een link klikken om toegang te krijgen tot de conference call of vergadering. De laatste dagen begint Zoom echter ook zijn eerste problemen te vertonen, vooral op het gebied van privacy en beveiliging. Meet Now is Skype’s antwoord op Zoom: om een videogesprek tot stand te brengen of eraan deel te nemen, hoeft u niet geregistreerd te zijn bij het platform, maar opent u gewoon de web-app vanuit uw browser en klikt u op een link.

Hoe Skype Meet Now werkt

Eenvoudig in gebruik en direct, dat zijn de twee kenmerken van Skype Meet Now, de nieuwe functionaliteit van ’s werelds bekendste platform voor videogesprekken. Wat is het speciale kenmerk van Skype Meet Now? U hoeft niet geregistreerd te zijn om deel te nemen aan een vergadering, u hebt alleen een apparaat met een browser en een goede internetverbinding nodig.

Hoe werkt Skype Meet Now? U moet de webpagina via uw browser openen en op de knop “Maak een gratis vergadering aan” klikken en een paar seconden wachten tot de link naar de vergadering is aangemaakt. Zodra de vergadering tot stand is gebracht, krijgt u een link die u meteen kunt delen met uw collega’s (klik gewoon op de knop “Uitnodiging delen”) en klik vervolgens op “Gesprek starten” om de vergadering te starten.

In het geval dat u niet de maker van het gesprek bent, maar alleen bent uitgenodigd, klikt u gewoon op de link die u hebt ontvangen en het gesprek wordt direct op de browserpagina gestart.

Skype Meet Now heeft dezelfde functies als Skype: u kunt het gesprek opnemen en opslaan om het later te beluisteren, of de achtergrond vervagen voordat de vergadering begint. U kunt ook uw scherm delen om werkdocumenten met uw collega’s te bespreken.

Hoe downloadt u Skype Meet Now

Skype Meet Now is geen applicatie die u downloadt, maar een web-app die u opent via uw browser. Voer gewoon de URL van de dienst in en u hebt rechtstreeks toegang tot alle functies, zonder dat u een nieuw programma op uw pc of een app op uw smartphone hoeft te installeren.