Squid Game is een goudmijn: hoeveel heeft Netflix verdiend

De Koreaanse tv-serie heeft Netflix duizelingwekkende bedragen opgeleverd. Hier zijn de nieuwe verdien- en kijkcijfers

Het fenomeen Squid Game gaat onverminderd door: sinds de release op Netflix op 17 september heeft de Zuid-Koreaanse tv-serie een aantal van ’s werelds grootste records gebroken. Aanvankelijk was het de meest bekeken niet-Engelstalige serie op het platform, een paar dagen later werd het de meest bekeken serie ooit.

In iets minder dan een maand tijd heeft het onder andere Bridgerton en The House of Paper ingehaald. Maar wat is het effect op de schatkist van Netflix? Hoeveel verdient het platform? Volgens de laatste berichten zijn de cijfers verbluffend, zozeer zelfs dat de top van het bedrijf al nadenkt over een tweede seizoen. Normaal is deze informatie strikt vertrouwelijk, maar deze keer heeft Bloomberg enkele cijfers vrijgegeven. Het Amerikaanse platform heeft de beruchte inkomsten van Squid Game gepubliceerd, een schatting die Netflix maakt door het aantal totale gebruikers te vergelijken met degenen die het product daadwerkelijk hebben bekeken.

Squid Game: hoeveel heeft Netflix verdiend

Bloomberg heeft een gedetailleerd rapport gepubliceerd over de inkomsten van Squid Game voor het streamingplatform.

In het document staat dat de Zuid-Koreaanse serie het bedrijf 900 miljoen dollar zal opleveren. Zoals gezegd gaat het hier niet om de feitelijke verkoop van afzonderlijke inhoud, maar om de verhouding tussen het totale aantal gebruikers en degenen die de TV-serie hebben bekeken. Dit cijfer is indrukwekkend, maar het wordt nog indrukwekkender als je bedenkt dat de show het platform slechts 21,4 miljoen dollar kostte. Als de film in de VS was geproduceerd en gefilmd, zou hij volgens Netflix vijf tot tien keer zoveel hebben gekost. De kosten voor acteurs en crew zijn in de VS zelfs hoger, om nog maar te zwijgen van de noodzaak om te voldoen aan strenge regelgeving die investeringen in beveiliging en andere soortgelijke elementen vereist.

Ook moet worden opgemerkt dat de inhoud volgens de laatste cijfers wereldwijd door 111 miljoen accounts is bekeken. En de views zullen stijgen, net als de inkomsten.

Squid Game: de andere gegevens van Netflix

Bloomberg heeft een gedetailleerd rapport over de views van de Koreaanse serie. Netflix schat dat 89% van de hele show ten minste 75 minuten achter elkaar heeft gekeken, dus dit percentage gebruikers zou ten minste twee afleveringen hebben gezien.

Al met al hebben kijkers volgens Bloomberg meer dan 1,4 miljard uur naar Squid Game gekeken. Dit is een zeer interessant cijfer, gezien het feit dat er geen populaire namen in de cast zitten en dat de serie in de originele taal is met ondertitels in veel landen over de hele wereld, waaronder Italië.

Zullen deze resultaten Netflix aanmoedigen om meer te investeren in internationale series? Het is zonder twijfel een duidelijk signaal: het publiek is nu op zoek naar shows die kunnen prikkelen, ongeacht het land van productie of de populariteit van de acteurs.