3 Koreaanse tv-series om te kijken op Netflix (naast Squid Game)

Terwijl we wachten op het tweede seizoen van Squid Game, waarvan de releasedatum nog onbekend is, zijn er veel andere Zuid-Koreaanse tv-series om te kijken op streaming

Squid Game behoort al weken tot de populairste tv-series op Netflix en boekt record-succes, wat het platform ertoe aanzette om de nagesynchroniseerde versie in het Italiaans uit te brengen. Al in de 28 dagen na het debuut op het streamingplatform, dat wereldwijd plaatsvond op 17 september 2021, hadden de negen afleveringen, geschreven en geregisseerd door de Zuid-Koreaan Hwang Dong-hyuk, 111 miljoen views bereikt.

Het hoofdpersonage Seong Gi-hun stemt ermee in om deel te nemen aan een spel om een grote som geld te winnen. De man bevindt zich op een geheime plaats met 455 andere mensen, die net als hij in financiële moeilijkheden verkeren, onder toezicht van in het rood geklede bewakers. Al snel wordt ontdekt dat de deelnemers die niet in de uitdagingen slagen, worden gedood en dat met elke dood de uiteindelijke jackpot stijgt. Zoals de regisseur onlangs bevestigde, komt er een tweede seizoen van Squid Game, waarvan de releasedatum nog niet bekend is. Om het wachten te bedriegen, zijn er genoeg andere spannende en vernieuwende Zuid-Koreaanse tv-series op Netflix. Hier zijn er een paar.

The King: Eternal Monarch

De tv-serie The King: Eternal Monarch, die in 2020 in Zuid-Korea wordt uitgezonden, zal fans van het fantasy-genre in vervoering brengen. Hoofdpersoon is Lee Gon, keizer van een modern koninkrijk in Korea, die gebruik maakt van een magisch portaal dat parallelle werelden met elkaar verbindt om toegang te krijgen tot een realiteit waarin Korea een republiek is.

Hier ontmoet hij politie-inspecteur Jung Tae-eul. De koning wil het portaal in bezit nemen, en de detective zal proberen hem te dwarsbomen. Het verhaal speelt zich af in 16 afleveringen van 60-80 minuten elk, momenteel beschikbaar op Netflix met Italiaanse ondertitels.

Crash Landing on You

Crash Landing on You is de titel van het k-drama dat het liefdesverhaal vertelt tussen Yun Se-ri, een rijke modezakenvrouw die in Zuid-Korea woont, en Ri Jeong-hyeok, een Noord-Koreaanse legerofficier. Ze ontmoeten elkaar wanneer Yun Se-ri, gevangen in slecht weer tijdens een paragliding trip, erin slaagt om over de grens in Noord Koreaans grondgebied te landen. Ze wordt gered door de soldaat, die haar beschermt en verliefd op haar wordt.

De tv-serie, die in 2020 in Zuid-Korea is uitgezonden, heeft positieve recensies gekregen: het is een van de meest bekeken tv-producten ooit in het land en bevat in de cast twee van de beroemdste Koreaanse acteurs van het moment, Hyun Bin en Son Ye-jin. De 16 afleveringen zijn nagesynchroniseerd in het Italiaans en zijn beschikbaar op Netflix.

Something in the Rain

Liefhebbers van eenvoudige, romantische verhalen komen in Something in the Rain aan hun trekken. Deze Zuid-Koreaanse tv-serie vertelt het verhaal van Yoon Jin Ah, een 30-jarige vrouw die in een bar werkt en niet helemaal tevreden is met haar leven.

Op een dag ontmoet ze Joon-Hee weer, de jongere broer van een goede vriend die is teruggekeerd naar Korea na een aantal jaren in het buitenland te hebben gewoond. Er ontstaat een vriendschap tussen de twee, die na verloop van tijd overgaat in liefde. De 16 in het Italiaans nagesynchroniseerde afleveringen zijn beschikbaar op Netflix.