Netflix beperkt downloads van tv-series

Zodra een maximumdrempel is overschreden, blokkeert het platform de download van nieuwe afleveringen. Waarom? Dat komt door afspraken met productiestudio’s

Netflix introduceerde een paar maanden geleden de langverwachte functie waarmee je content van het streamingplatform kunt downloaden en gemakkelijk offline kunt bekijken, zonder dat je een internetverbinding nodig hebt. De download is echter niet helemaal gratis.

De dienst is bijzonder nuttig omdat hij niet alleen dataverkeer bespaart (zoals bekend kan een HD-film een groot deel van uw internetabonnement opslokken), maar ook de mogelijkheid biedt om toegang te krijgen tot de titels, zelfs wanneer de verbinding niet bijzonder snel is. Het enige wat u hoeft te doen, is een aflevering van de tv-serie die u bekijkt, of een film of documentaire, op uw apparaat te downloaden en vervolgens naar het platform te gaan om deze te bekijken. Dat is alles. Er zijn echter grenzen aan de functionaliteit, die een maximumgrens stellen aan de inhoud die kan worden gedownload.

Waarom het downloaden niet onbeperkt is

De fout vanNetflix. De titels op het streamingplatform behoren – met uitzondering van de originele Netflix-inhoud – toe aan de productiestudio’s. Om deze te kunnen gebruiken, moet Netflix overeenkomsten sluiten met de majors, en sommige van deze licenties kunnen het aantal titels dat kan worden gedownload, beperken. Als de limiet wordt overschreden, blokkeert het platform de download van een nieuwe aflevering van dezelfde tv-serie. De drempel kan niet worden omzeild door een ander profiel te gebruiken of door te proberen inhoud te downloaden van een tweede toestel. De enige manier om nieuwe titels te downloaden is door een van je opgeslagen afleveringen te verwijderen.

.