Netflix, welk abonnement past bij jou

Beslist u welk Netflix-abonnement u moet nemen? Hier is hoe Netflix-abonnementen werken en welke het meest geschikt is voor uw behoeften

Van de vele online platforms voor het bekijken van streaming films en tv-series, is Netflix nu een van de meest gebruikte, niet alleen in Italië maar wereldwijd, ondanks de recente prijsverhoging. Tegenwoordig kun je Netflix-content bekijken door te kiezen tussen drie soorten abonnementen: Basic, Standard en Premium.

Vind een goed abonnement voor het streamen van tv:

Maar wat zijn de verschillen tussen de drie Netflix-abonnementen en welk abonnement moet je kiezen? Het hangt er allemaal vanaf hoe je Netflix wilt gebruiken, want met alle drie de abonnementen heb je toegang tot alle inhoud die op het platform beschikbaar is, zonder beperkingen, maar op verschillende manieren en met behulp van verschillende technologieën. Je kunt in ieder geval altijd gebruikmaken van de gratis maand proefperiode om te kijken of Netflix het juiste streamingplatform voor je is en welk abonnement je moet kiezen.

Netflix: Basisabonnement

Het Netflix Basisabonnement kost 7,99 euro per maand en is een soort toegangspoort tot de wereld van het streamen: veel van de functies die de andere twee abonnementen bieden, zijn niet beschikbaar. Zo is bijvoorbeeld noch HD, noch ultra HD (d.w.z. 4K) beschikbaar en kan alle inhoud alleen in standaardresolutie worden bekeken. Bovendien is het alleen mogelijk om Netflix te kijken op één scherm en niet op twee of meer schermen tegelijk. Het basis Netflix-abonnement is daarom geschikt voor wie slechts van plan is om films en tv-series op één apparaat tegelijk te bekijken, meestal een smartphone of tablet. Als je Netflix op een grote tv wilt kijken, is in ieder geval het HD-formaat een aanrader.

Netflix: Standaardabonnement

Het Standaard Netflix-abonnement kost €11,99 per maand. Met deze prijs hebben we, in vergelijking met het basisabonnement, twee voordelen: ten eerste kunnen we inhoud bekijken in HD (maar niet ultra HD), en ten tweede kunnen we die inhoud op twee schermen tegelijk bekijken. Dus als we met z’n tweeën thuis zijn, is het mogelijk om tegelijkertijd twee verschillende programma’s op twee verschillende apparaten te bekijken. Met dit abonnement begin je te proeven van de ware mogelijkheden van Netflix en voor veel mensen is het Standaard abonnement dan ook het meest geschikt.

Netflix: Premium abonnement

Het Premium abonnement op Netflix kost 15,99 euro per maand en is daarmee het duurste van de drie. In dit geval hebben we echter geen technologische beperkingen: zowel HD als ultra HD zijn beschikbaar en het aantal schermen waarop we tegelijk Netflix kunnen kijken stijgt tot 4. Voor het gemiddelde gezin is dit abonnement misschien wel het beste, mits het huis is uitgerust met de juiste technologie om er ten volle van te profiteren. Het heeft bijvoorbeeld geen zin een 4K-film te downloaden als we geen tv hebben die deze resolutie ondersteunt. Om 4K-inhoud te streamen hebt u ten slotte een zeer snelle verbinding van minstens 25 megabit per seconde nodig.