8 trucs om de batterij te sparen op een Android-smartphone

De dag doorkomen met een volle batterij van een Android-smartphone is erg lastig: hier zijn enkele tips

Een van de belangrijkste aspecten van een Android-smartphone vandaag is de batterijduur. Spelletjes, apps, kaarten en sociale netwerken kunnen ervoor zorgen dat je midden op de dag met een bijna lege telefoon zit. Dus laten we eens kijken welke trucs we kunnen gebruiken om de batterijduur van onze Android-smartphone te verlengen

De eerste tip is een technologie die beschikbaar is op alle Android-smartphones met Marshmallow of hoger. Het heet Doze en sluit alle toepassingen wanneer de telefoon niet in gebruik is. Wanneer we de smartphone niet gebruiken, blijven sommige apps actief en kunnen ze de batterij met 12 of 15% leegmaken, afhankelijk van het model dat we bezitten. Met Doze wordt het batterijverbruik drastisch verminderd, tot 5 of 3%. Om deze functie te activeren moeten we naar Instellingen gaan, dan naar Batterij, kies dan in het menu Batterijoptimalisatie en selecteer alle apps die moeten worden uitgeschakeld.

AMOLED-schermen

Als u een AMOLED-smartphone hebt, kunt u ervoor kiezen om standaard een aantal donkere thema’s te gebruiken, die minder batterijvermogen verbruiken dan heldere en lichtere thema’s. In een bepaald stadium van de ontwikkeling van Marshmallow was deze functie ingeschakeld op alle Android-smartphones, maar nu hebben niet alle modellen het. We kunnen echter altijd een app van derden installeren die dezelfde taken uitvoert.

Adaptieve helderheid

In de meeste smartphones van de nieuwste generatie is er een instelling, die standaard aanwezig is, genaamd Adaptieve helderheid. Deze functie werkt op een heel eenvoudige manier: een sensor detecteert het licht in de kamer, of in de zon als we buiten zijn, en past de helderheid van het scherm dienovereenkomstig aan. Deze functie heeft echter één nadeel: de batterij gaat er niet langer van mee. Het advies is om de handmatige helderheid in te schakelen en, waar mogelijk zonder uw ogen te belasten, de helderheid te verlagen om de batterij te sparen.

Screen time-out

Een te lange time-out van het scherm vermindert de levensduur van uw batterij met maximaal een half uur per dag. We openen de telefoon vaak en gebruiken hem 20-30 seconden. Om snel een bericht te beantwoorden of een melding te controleren of zelfs alleen de tijd. De rest van de tijd staat de smartphone echter onnodig aan. Het advies is dan ook om een zeer korte tijd in te stellen voor het uitschakelen van het scherm. Maar vergeet niet de instelling te wijzigen als u een lang document moet lezen, anders moet u het scherm elke keer weer aanzetten met uw vingerafdruk of PIN.

trilling

Is de tactiele trilling op basis van aanrakingen op het hoofdeinde echt een noodzakelijke functie? Het antwoord is nee. Het uitschakelen van deze functie zal de levensduur van de batterij van onze Android smartphone aanzienlijk verlengen. Om dit te doen gaan we naar Instellingen, dan naar Geluiden en meldingen, dan zien we een item dat ons vertelt of we aanraaktrillingen al dan niet moeten inschakelen. En dat is het.

Meldingen

Het uitschakelen van meldingen op het vergrendelscherm kan een goed idee zijn met het oog op cyberveiligheid. Maar als u het scherm telkens opent, gaat uw batterij aanzienlijk minder lang mee. Als het ons om de levensduur van de batterij gaat, en niet om privacy, laten we dan meldingen op het vergrendelscherm zetten. Op de meeste telefoons zijn ze ook al standaard ingesteld. s Nachts of op het werk kunnen we de telefoon ook in de modus “Niet storen” zetten. Dit voorkomt niet alleen dat u wordt gewekt of gestoord door meldingen, maar bespaart ook veel batterijstroom. Het is echter altijd een goed idee om NFC, Bluetooth en de dataverbinding uit te schakelen als ze niet worden gebruikt, om nog veel meer batterijvermogen te besparen.

Vermijd te veel widgets

Widgets zijn handig, weet je. Ze helpen ons onze favoriete apps gemakkelijk terug te vinden. Maar ze hebben ook een grote invloed op de algehele levensduur van de batterij van je smartphone. Tenzij u een fan bent van app-snelkoppelingen, kunt u overwegen deze te schrappen om de batterij van uw Android-smartphone te sparen

Handmatige updates

Automatische updates zijn een zeer handige functie. We hoeven niet elke keer te controleren op updates en ze handmatig in te stellen. Maar het is ook een dataverslindende beslissing (als we Wi-Fi-only downloaden niet hebben geactiveerd) en vermindert de levensduur van de batterij. We beslissen wanneer we de verschillende apps updaten en vermijden dat we dat allemaal tegelijk doen. De batterij zal ons dankbaar zijn.