Hoe video te bewerken met je Android smartphone

VivaVideo, VideoShow en FilmoraGo behoren tot de beste apps voor het bewerken van video op Android smartphones. Zo werken ze

Videobewerking vereiste vroeger een minimum aan vaardigheid, en vooral een computer met bepaalde technische mogelijkheden, maar met de komst van smartphones is het gemakkelijker geworden. U hoeft alleen maar de juiste toepassing te vinden en te downloaden.

In de officiële winkels vindt u honderden gratis softwaretoepassingen die u kunt gebruiken om uw video’s te transformeren. U kunt een kader knippen of achtergrondmuziek invoegen. En dat is nog niet alles. Een van de meest populaire bewerkingsfuncties is de functie waarmee u speciale effecten kunt toevoegen. En er zijn er zo veel van. Voor de liefhebbers van emoji zijn er ook stickers. Kortom, door de juiste toepassing te kiezen, is het bewerken van een video met uw smartphone nog nooit zo gemakkelijk en plezierig geweest. Er zijn veel videobewerkingsapps voor Android, en ze variëren in termen van functies en inbegrepen diensten. Voor sommige van de meer professionele moet worden betaald, terwijl andere, zoals we hebben gezien, gratis zijn.

VivaVideo

Een van de bekendste en meest gebruikte door gebruikers van de groene robot is VivaVideo, een zeer eenvoudig te gebruiken en feature-rijke videobewerkingsapp. De software, ontwikkeld door QuVideo, stelt u in staat om vele speciale effecten aan uw clips toe te voegen. Met VivaVideo kunt u een vleugje fantasie aan uw clips toevoegen door tekst, vignetten en overgangen in te voegen.

Net als met elke andere videobewerkingsapp kunt u met het programma ook frames trimmen en zo uw video’s inkorten.

Dat is nog niet alles. VivaVideo heeft ook een functie voor het omkeren van de kleur van beelden en een functie voor het vertragen of verhogen van de snelheid van video’s.

VivaVideo is zeer intuïtief: laad gewoon uw video en druk op het schaarpictogram. Van daaruit kunt u dan uw video’s bewerken. De aangeboden functies zijn afhankelijk van de versie die u kiest: in de betaalde versie (die €3,69 kost) zijn er veel effecten en geen advertenties.

VideoShow

Een andere populaire videobewerker in de Google Play Store is VideoShow, die ook zeer eenvoudig te gebruiken is. De app is ook heel gemakkelijk te gebruiken. Ook hier heeft de app veel hulpmiddelen om video’s aan te passen. Met VideoShow kunt u verschillende effecten toevoegen, afbeeldingen bewerken, muziek toevoegen, kiezen uit de gratis muziek die door de app wordt aangeboden, of nieuwe thema’s toevoegen. Daarnaast kunt u ook stickers, emoji, tekst toevoegen of direct met de hand tekenen. Bovendien kunt u met VideoShow ook de video nasynchroniseren met uw eigen stem. Het programma, ontwikkeld door EnjoyMobi Video Editor Studio, is ook handig voor het delen van bewerkte video’s op verschillende sociale platforms. De basisversie van VideoShow is gratis, terwijl de betaalde versie €3,99 kost.

FilmoraGo

De derde en zeer goede tool voor het bewerken van video’s vanaf uw Android-smartphone is FilmoraGo. De app is, ondanks de in-app aankopen, bijna helemaal gratis. De software biedt een groot aantal mogelijkheden om uw video’s aan te passen. FilmoraGo is, net als de vorige apps, zeer eenvoudig te gebruiken. Laad je video gewoon in het programma vanuit de galerij van je smartphone en begin met bewerken. Met FilmoraGo kun je tekst of muziek aan de clips toevoegen door deze te importeren uit de bibliotheek van de app, of de snelheid van de video wijzigen.

Een unieke functie is de mogelijkheid om de video achterstevoren af te spelen. Met de app kunt u video’s exporteren en delen op vele platforms, zoals Instagram, Facebook en YouTube.