Instagram en Facebook vandaag down, wat gebeurt er

Sinds ongeveer 17.00 uur zijn Facebook en Instagram wereldwijd down. Ook in Italië worden duizenden storingen gemeld. Dit is wat er gebeurt

Het ligt niet aan je app, en ook niet aan je verbinding. Als je de laatste tien minuten je Instagram-feed of Facebook-wall niet hebt kunnen bijwerken, is dat niet jouw schuld. In dezelfde situatie als u zijn er duizenden en duizenden gebruikers over de hele wereld, die sinds ongeveer 17.00 uur storingen melden op zowel Facebook als Instagram.

Je hoeft alleen maar naar de Twitter-feed te kijken (altijd zeer actief wanneer Facebook en Instagram down zijn) of naar portals uit de sector zoals DownDetector om te beseffen dat dit een probleem is dat niet alleen Italië, maar de hele wereld treft. Het aantal meldingen nam binnen een paar minuten dramatisch toe, zozeer zelfs dat de hashtags #instagramdown en #facebookdown binnen zeer korte tijd in de Trend Detector terechtkwamen. We weten nog steeds niets over de oorzaken van het uitvallen van Facebook en Instagram. Facebook heeft uitgesloten dat een DDoS-aanval aan de basis lag van het platleggen van de twee sociale netwerken, maar heeft geen verdere details gegeven. Een van de hypotheses die naar voren zijn gebracht over waarom Facebook en Instagram niet werken, is de aanstaande fusie van de infrastructuren van Facebook, Instagram en WhatsApp, die deze week door Zuckerberg zelf werd aangekondigd.

WhatsApp heeft op dit moment ook problemen en staat het versturen van spraaknotities niet toe.

Instagram en Facebook zijn down, wat weten we

Als we de door DownDetector gepubliceerde grafieken analyseren, kunnen we zien dat Facebook en Instagram op bijna hetzelfde moment down gingen. Dit wijst erop dat er mogelijk een probleem is geweest met de infrastructuur, waardoor afbeeldingen niet kunnen worden gepubliceerd en geen nieuwe verhalen kunnen worden toegevoegd.

Gebruikers van de twee sociale netwerken zeggen dat ze wel kunnen inloggen op hun accounts, maar verder niets kunnen doen. Of ze nu proberen hun wall of feed bij te werken, of nieuwe content creëren, het systeem vertoont geen tekenen van leven. Zelfs de gebruikelijke oplossingen voor Facebook en Instagram down geven niet de gewenste resultaten. Velen zeggen dat ze hebben geprobeerd uit te loggen bij hun profiel en hun inloggegevens opnieuw in te voeren, maar dat dit niet is gelukt.

Update 20.00 uur. Problemen blijven voor Instagram en Facebook. Technici werken eraan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. We houden u op de hoogte.

Update 22.00 uur. Op dit moment lijkt het erop dat sommige gebruikers erin geslaagd zijn om weer in hun accounts te komen en hun Stories en posts bij te werken. Dit is echter een kleine minderheid: als je de commentaren online leest, ontdek je dat velen nog steeds klagen over storingen, ondanks het feit dat er al 5 uur is verstreken sinds de eerste meldingen werden gedaan.

UPDATES 4:00am 14 maart. Technici van Facebook lijken eindelijk de problemen met de twee sociale platforms te hebben opgelost. Op dit moment is nog niet bekend wat de oorzaak van de stroomstoring is

.