EBay werkt vandaag niet, wat gebeurt er

Sinds 9:00 uur op 12 juni 2019 is de website van eBay onbereikbaar: gebruikers die proberen in te loggen, krijgen de woorden Http/1.1 Service Unavailable

Sinds 9:00 uur op 12 juni is de website van eBay down. Iedereen die toegang probeert te krijgen tot de e-commerce site wordt begroet door een volledig lege pagina met een foutmelding ‘Http/1.1 Service Unavailable’. Wat betekent deze zin? Dat de servers van eBay momenteel onbereikbaar zijn en gebruikers geen producten kunnen kopen of verkopen.

In slechts enkele minuten zijn duizenden meldingen binnengekomen op sociale media en op de website downdetector.co.uk. Op Twitter proberen gebruikers oplossingen te vinden voor de neergang van eBay, zonder succes. Voorlopig heeft het personeel van de e-commercesite nog geen mededeling gedaan: er wordt aan gewerkt om het technische probleem zo snel mogelijk op te lossen. Zoals ik al zei, is het een infrastructureel probleem dat de eBay site heeft platgelegd. We blijven het verhaal volgen en in de komende uren zullen we zeker meer weten.

Waarom de eBay-site niet werkt

Gebruikers die proberen toegang te krijgen tot de eBay-site worden begroet door een wit scherm met de korte melding “Http/1.1 Service Unavailable”. Dit is een foutmelding die verschijnt wanneer de servers tijdelijk niet in staat zijn om een antwoord te geven op het verzoek van de klant. De technici van eBay zijn zeker bezig om het probleem zo snel mogelijk op te lossen en de e-commercesite weer online te krijgen. In de tussentijd zoeken gebruikers via sociale media naar een oplossing, in de hoop dat de storing onmiddellijk wordt opgelost.

UPDATE 09:15 uur. Het probleem werd onmiddellijk opgelost en de site is weer in de lucht.