Wat te doen als uw smartphone in zee valt

Als u snel handelt nadat hij in zee is gevallen, is er een grote kans dat u uw mobiele toestel kunt redden. Hoe? Door het gebruik van alcohol

De zomer staat voor de deur. We gaan naar het strand, maken boottochtjes en missen geen kans om onze smartphones tevoorschijn te halen en de ene na de andere foto te nemen. Ondanks het risico dat je smartphone tussen het nemen van een selfie op het strand en een foto met vrienden aan de kustlijn in het water belandt. Met alles wat dat met zich meebrengt.

Het zou dus een goed idee zijn om met deze onaangename mogelijkheid rekening te houden en tijdig in te kunnen grijpen. Het mag u vreemd voorkomen, maar er zijn enkele zeer doeltreffende technieken die, indien zij onmiddellijk na een val in zee worden uitgevoerd, de kans op redding van het toestel vergroten. Het belangrijkste advies is echter om het gevaar zo ver mogelijk weg te houden. Hoe? Door voorzichtiger te zijn. We zeggen niet dat u uw smartphone onder de paraplu of zelfs thuis moet laten, maar dat u een van die beschermende waterdichte hoesjes moet gebruiken – die u voor heel weinig geld kunt kopen.

Smartphone in zee: eerste stap

Dat gezegd hebbende, laten we teruggaan naar het beginpunt. Wat moeten we doen als onze smartphone uit onze handen glipt en in zee belandt? Ten eerste, verspil geen tijd. Als je op een boot bent, wacht dan niet tot je op het strand bent om in actie te komen. In dergelijke gevallen is het van essentieel belang dat alle verwijderbare onderdelen uit het mobiele toestel worden verwijderd, te beginnen met de batterij (indien mogelijk) en verder met de SIM-kaart, de microSD-kaart en de afdekking. Waarschuwing: zelfs als uw instinct u anders zegt, zet uw smartphone niet onmiddellijk aan nadat u hem uit het water hebt gehaald. Het is ook belangrijk dat u niet probeert het aanraakscherm aan te raken of, nog erger, op een van de toetsen drukt. U vermindert de kans dat er vloeistof in de circuits terechtkomt.

Schadelijke stoffen verwijderen

Laten we overgaan tot de tweede stap. Hier is het de moeite waard een kleine opmerking te maken. Zeewater bevat, zoals bekend, veel mineralen, waaronder zout, dat zeer corrosief is voor smartphones. Er kunnen ook resten van andere stoffen achterblijven die, wanneer het toestel eenmaal is opgedroogd, binnenin achterblijven en het beschadigen. Het is daarom zeer belangrijk ze volledig te verwijderen. Een uitstekende bondgenoot is alcohol, een van de belangrijkste stoffen die worden gebruikt om elektronische apparaten schoon te maken.

Smartphone onderdompelen in alcohol

Dompel de smartphone volledig onder in 99% zuivere isopropylalcohol onmiddellijk nadat de telefoon in het water is gegaan. Dit komt omdat de vloeistof, in tegenstelling tot water, de circuits niet beschadigt. Verre van dat. Zodra de alcohol in de smartphone is gedrongen, verwijdert hij het zout en andere stoffen die in het zeewater aanwezig zijn en helpt hij het toestel sneller te drogen. Het advies is om de smartphone ten minste 30 minuten te laten ‘weken’ (het is raadzaam om deze oefening een paar ‘sessies’ te herhalen).

Daarna hoeft u alleen nog maar te wachten tot het toestel volledig droog is. Het is raadzaam ten minste een nacht te wachten. Om het proces te versnellen, kunt u de smartphone ook in de rijst leggen. Op dit punt hoeft u alleen nog maar te proberen het systeem weer aan te zetten en te hopen dat het heeft gewerkt.