TuneUp zoekt wederverkopers van het eerste uur voor de Business Edition

Meer prestaties, minder storingen, automatisch onderhoud en een transparante systeemstatus – dat is wat fabrikant TuneUp belooft als het om zijn gereedschapscollectie gaat. De Business Edition richt zich nu voor het eerst tot zakelijke klanten. In de komende maanden zal een wederverkopersnetwerk inclusief een partnerprogramma worden opgezet.

De fabrikant TuneUp heeft in het pakket “TuneUp Utilities” een verzameling van 30 modules voor een snellere computer en efficiënter werken samengesteld. Het softwarebedrijf slaat nu een nieuwe weg in met zijn eigen Business Edition. Tot nu toe werden alleen particuliere klanten aangesproken.

De oprichters en directeuren van het bedrijf, Tibor Schiemann en Christoph Laumann, begonnen het TuneUp-verhaal als 16-jarige studenten. Intussen werken ongeveer 100 werknemers voor de twee in de sector PC-optimalisatie. Toen de voormalige klasgenoten, die nu 30 jaar oud zijn, in 1996 de freeware “TuneUp 97” lanceerden, hadden ze er waarschijnlijk geen idee van dat ze op een gegeven moment een specialist nodig zouden hebben voor de indirecte verkoop.

Partnerprogramma

Deze taak is onlangs overgenomen door voormalig Kaspersky-manager Uwe Hanreich. De Channel Sales Manager is momenteel bezig met het uitrollen van een overeenkomstig partnerprogramma als medewerker van de TuneUp-distributeur S.A.D. Software – vrijwel op greenfield-basis. In een interview met IT-BUSINESS schetste Hanreich zijn plannen: Naast de categorie “geregistreerde partners”, die bijvoorbeeld kunnen profiteren van nieuwsbrieven, flyers en white papers, zijn de partnerniveaus “Select Partner”, “Plus Partner” en “Premium Partner” gepland. De knowhow van TuneUp is gecertificeerd vanaf het niveau Select Partner. Dit is gebaseerd op een webinar van een uur. Vanaf dit partnerniveau zijn er omzetdoelstellingen, NFR-licenties (Not for Resale), waarmee de TuneUp-partner zijn eigen werkstations kan uitrusten, alsmede leads voor zijn postcodegebied. Voor Plus- en Premium-partners zal de opleiding uitgebreider zijn en zullen de verkoopdoelstellingen hoger liggen. Zoals in het algemeen in het kanaal het geval is, zullen ook hier de voorwaarden verbeteren.

De volgende maanden

Hanreich kent echter de praktijk en de dagelijkse gang van zaken, zodat er in het begin nauwelijks hindernissen zullen zijn voor de “wederverkopers van het eerste uur”. In de komende 15 maanden moet een wederverkopersbestand worden opgebouwd waarin ook de kortingen zo zijn opgezet dat betrekkelijk hoge marges haalbaar zijn. Hanreich spreekt van ongeveer 30 procent.

Pas eind 2012 wordt de overeenkomst bindender met betrekking tot de indeling van de tot nu toe verworven TuneUp-resellers, de overeengekomen verkoopdoelstellingen en de verleende marketing- en verkoopondersteuning. In het geval van de laatstgenoemde behoren de in de bedrijfsomgeving doorgegeven aanwijzingen tot de belangrijkste vormen van ondersteuning. Op een direct-touch manier worden de gegevens van potentiële klanten verzameld via een callcenter.

Bij technische problemen of vragen helpt het bedrijf via een gratis support-hotline, die ook kan worden gebruikt om te helpen bij meer diepgaande vragen op het 2e ondersteuningsniveau. Zowel klanten als wederverkopers kunnen hier terecht.

Aanvullende informatie

De Business Edition

De Business Edition van de verzameling optimalisatietools van TuneUp kan over het netwerk worden verspreid en biedt automatisch systeemonderhoud, programmabeheer en een turbomodus. Dit laatste is met name van belang voor CAD-, Datev-, SAP-, videobewerkings- en grafische toepassingen.

Business Edition

De “TuneUp Utilities Business Edition” richt zich in eerste instantie op kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) tussen de vijf en vijftig werknemers, hoewel zelfs omgevingen met 200 werknemers zonder problemen kunnen worden beheerd, aldus Stefanie Heinle, Senior Director Business Development & Strategic Partnerships. De optimaliseringssoftware kan via het netwerk worden uitgerold, maar in grotere scenario’s is meestal een beheerconsole met meer functionele diepgang vereist. Een dergelijke uitbreiding is al gepland.

Dus kunnen wederverkopers van het eerste uur met TuneUp een nieuw bedrijfsgebied betreden. Naast de bovenvermelde toewijzing van leads hebben zij ook de mogelijkheid zich online te presenteren als contactpersoon in verband met hun postcodegebied. □