Hoe krijg je het blauwe vinkje op Instagram

Als je je Instagram-profiel wilt laten verifiëren met een blauw vinkje, lees dan dit artikel op Libero Tecnologia. Je komt erachter wat de vereisten zijn om het te krijgen.

Sinds 2018 kun je Instagram-accountverificatie aanvragen, een procedure waarmee je je profiel kunt verifiëren. Hoewel het geen automatische handeling is, aangezien de beoordeling van de verdiensten door het platform wordt gemaakt, is het belangrijk voor merken en influencers, maar niet alleen, om de aanvraag te verzenden en hun oorspronkelijke account te beschermen. Hier is hoe je de blauwe vink op Instagram kunt krijgen.

Wat is de blauwe vink van Instagram?

De bloei van Instagram heeft een sterke commerciële interesse rond het platform gecreëerd, waarbij veel bedrijven hun investeringen naar dit sociale netwerk hebben verplaatst. Tegenwoordig zijn er veel influencers die samenwerken met merken, maar er is ook het probleem van de onofficiële profielen.

Dit zijn niet-originele accounts, geopend door fans en andere mensen die in feite misbruik maken van de zichtbaarheid van het originele Instagram-profiel om meer populariteit te verwerven binnen het platform. Daarom heeft het sociale netwerk het blauwe vinkje ingevoerd, een soort garantiezegel waarmee we kunnen zien of we echt te maken hebben met het officiële geverifieerde account van de persoon of het bedrijf dat we willen volgen.

De betekenis van het blauwe vinkje van Instagram is dus tweeledig, enerzijds beschermt het originele profielen die imago- of economische schade zouden kunnen oplopen, anderzijds verzekert het gebruikers dat het om het echte account gaat en niet om een imitatie of een fanclub. Tegelijkertijd is het verkrijgen van deze certificering niet eenvoudig en ook niet onmiddellijk, dus laten we eens kijken hoe het nu moet.

Hoe krijg ik het blauwe vinkje op Instagram

Zoals we hebben gezien, is het sinds 2018 mogelijk om de officialisatie van het Instagram-profiel te ontvangen, door de erkenning van een zegel van authenticiteit van het account. Om de procedure voor het aanvragen van het blauwe vinkje te starten, moet u eerst toegang krijgen tot uw profiel, door in te loggen via de app voor mobiele apparaten of vanaf het webplatform, in feite is het mogelijk om de bewerking in beide modi uit te voeren.

Op dit punt moet u naar de instellingen van uw persoonlijke account gaan, het item Verificatie aanvragen selecteren en het formulier voor de verificatieaanvraag invullen. Hier hoef je alleen wat persoonlijke gegevens in te voeren, zoals je voor- en achternaam, vervolgens upload je een elektronische ID (rijbewijs, paspoort of ID-kaart) en dien je het verzoek in.

Blauwe badge op Instagram: wat zijn de vereisten?

Het is niet altijd makkelijk om de felbegeerde geverifieerde badge op Instagram te bemachtigen, aangezien het bedrijf zegt dat deze alleen wordt uitgereikt aan de meest prominente personen. Het wordt met name toegekend aan beroemdheden, prominente persoonlijkheden en merken, mensen en bedrijven wier nepprofielen aanzienlijke imago- en financiële schade zouden kunnen veroorzaken.

Soms is het zelfs voor een influencer niet gemakkelijk om geverifieerd te worden op Instagram, ook al zijn ze sterk aanwezig in hun branche en hebben ze een groot aantal volgers in hun niche. Voor een gewone gebruiker, zelfs met een groot aantal volgers, is het vaak erg moeilijk om het blauwe vinkje te krijgen, maar als de officiële procedure niet werkt, kun je alternatieve oplossingen proberen.

Hoe word ik geverifieerd op Instagram: alternatieve methoden

Als je na verschillende pogingen, dagen of weken wachten zonder enige feedback, nog steeds niet de verificatiebadge hebt ontvangen, zijn er enkele opties die je kunt proberen. Allereerst kunt u uw Instagram-profiel verbeteren door meer informatie toe te voegen aan het accounttabblad, door eventuele officiële sociale kanalen, links naar websites en andere platforms toe te voegen om de autoriteit van het profiel te vergroten.

Naast dit is het essentieel om een goed gecureerde en gedetailleerde bio te hebben, waarin wordt benadrukt dat dit het originele account is. Vervolgens kunt u foto’s of symbolen integreren om uw account te differentiëren, zodat het gemakkelijk herkenbaar is voor gebruikers. Hierna kunt u de Instagram-profielverificatieprocedure opnieuw proberen, in de hoop een blauw vinkje te krijgen.

Niet minder belangrijk is het melden van nepprofielen, dat wil zeggen onofficiële profielen, door een klacht naar Instagram te sturen. Om dit te doen, is er een speciale functie in het platform, gebruik gewoon de Report optie en geef de reden aan. Deze acties garanderen geen blauwe vink, maar ze beschermen wel het oorspronkelijke profiel en geven je meer kans bij toekomstige verzoeken om accountverificatie.

Blauwe vink op Instagram: wat zijn de voordelen?

Het hebben van een geverifieerd account op Instagram is echt belangrijk, vooral als je het platform commercieel gebruikt. Dit geldt niet alleen voor merken en influencers, maar ook voor artiesten, muzikanten, ondernemers, schrijvers, dansers, journalisten en iedereen die een publieke reputatie hoog te houden heeft. In tegenstelling tot andere sociale netwerksites, zoals LinkedIn en Facebook, kunnen op Instagram onofficiële profielen worden aangemaakt.

Soms is het heel moeilijk te zeggen welk account het origineel is, zodat je uiteindelijk de verkeerde persoon of het verkeerde merk kunt gaan volgen. De schade en risico’s liggen voor de hand, denk maar aan een gebruiker die op zoek is naar een online cursus van een digitale ondernemer, of die het laatste album van zijn favoriete zanger wil downloaden. De betrouwbaarheid van Instagram-profielen met een blauw vinkje is nog relevanter voor minderjarigen, omdat het risico wordt vermeden dat zij terechtkomen bij nepaccounts waarachter kwaadwillenden zich kunnen verschuilen.